Tinyhouse alan ve satanlara kötü haber! Hepsi yıkılacak

Türkiye'de kaçak yapıyla mücadele kapsamında her geçen gün yeni bir karara imza atılıyor. Son olarak taşınabilen tinyhouse satışı patlamıştı. Bu şehirde yasak kararı çıktı.

Türkiye genelinde son yıllarda kaçak yapıyla mücadele arttı. Tarım arazilerine hobi bahçesi yapanlara kötü haber daha önce verilmişti. Konya, Ankara, Eskişehir ve İstanbul gibi şehirlerde hobi bahçelerinin yıkım kararı vatandaşı üzmüştü. Daha sonra bu işe çözüm arayanlar tinyhouse olarak adlandırılan tekerli evleri satın almaya başladı. Tinyhouse alan ve satanlara ise kötü haber verildi.

KAÇAK YAPILARA İZİN VERİLMEYECEK

Edirne Valiliği, daha ekonomik olması, az yer kaplaması, sabit veya taşınabilir olarak kullanılabilmesi nedeniyle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen "tiny house"lara karşı önlem aldı. Tüm muhtarlara genelge gönderilerek "küçük ev" olarak bilinen tiny house yasaklandı. Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin değerli tarım arazilerinin korunmasına yönelik küçücük evlere ve kaçak yapılara izin vermeyeceklerini söyledi. Sezer, Keşan ve Enez bölgesinde incelemelerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri