Tinercilerin istilası

Eski otogar karşısında yıllardır atıl vaziyette duran inşaat, tinercilerin istilasına uğradı. Vatandaşlar, bırakın geceyi, gündüz bile binanın yanından geçmeye korktuklarını söyledi.

Eski otogar alanı Kule Site karşısında bulunan Otogar Camii yanındaki inşaat çevre sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Uzun yıllar önce yapımına başlanan ancak bilinmeyen bir nedenden dolayı atıl vaziyette kalan inşaatın özellikle bodrum katlarındaki görüntüler tüyleri ürpertiyor. Çevre sakinleri inşaat alanının oluşturduğu tehlikeyi gündeme getirirken, yetkililerden gereken önlemleri almalarını istedi. Vatandaşlar, inşaatın etrafının tel örgü ile çevrildiğini belirterek, tel örgülerin bir süre sonra kesildiğini söyledi. İnşaatın özellikle bodrum katında akşamları ateş yakıldığını belirten çevre sakinleri, “Hava karardıktan sonra buraya girip çıkanın hesabı belli değil. Ellerinde içki şişeleri ile gelen başıboş kişiler burayı mesken tuttu. İnşaatın bu şekilde atıl kalmasını fırsat bilen kişiler burayı adeta korku tüneli haline getirdi” dedi.

 

İÇKİ VE BALLY KUTUSU DOLU

 

İnşaatın girişinin yanı sıra iki kat olan bodrum katlarının da büyük tehlike oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar, “Yetkililer inşaatın sadece giriş katına girseler durumun ne kadar önemli olduğunu görürler. Burada yüzlerce içki, kolonya, bally kutuları ve poşetleri var. Bu tür uyuşturucu alışkanlığı olanlardan her türlü tehlike beklenir. Televizyonlarda gazetelerde görüyoruz, tinercilerin nasıl tehlikeli olduklarını. Bu yüzden çocuklarımızı, bırakın yalnız göndermeyi, kendimiz bile götürürken oradan geçemiyoruz. İnşaatın hemen yanında bulunan camiye sabah namazında gelen cemaat sayısı yok denecek kadar az. Sebebi de bu inşaatın oluşturduğu tehlike. Bunun için gerek inşaatın sahiplerinden, gerek yetkililerden gereken önlemlerini almalarını ve korkulu rüyamız haline gelen tehlikenin ortadan kaldırılmasını istiyoruz” diyerek sorunlarını dile getirdi.

 

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri