Time To Help Filipinli Tayfun Mağdurlarını Unutmadı

Filipinler’de en az 10 bin kişinin ölümüne, milyonlarca insanın mağdur olmasına sebep olan tayfundan sonra Almanya’da yardım faaliyetleriyle öne çıkan Yardım Zamanı (Time to Help) derneği yardım kampanyası başlattı.

Filipinler’de en az 10 bin kişinin ölümüne, milyonlarca insanın mağdur olmasına sebep olan tayfundan sonra Almanya’da yardım faaliyetleriyle öne çıkan Yardım Zamanı (Time to Help) derneği yardım kampanyası başlattı. Bu güne kadar birçok felaket esnasında yardıma koşan derneğin başkanı Ahmet Bağdatlı mesafenin çok uzak olmasından dolayı Almanyalı Türklere özellikle para yardımı tavsiyesinde bulundu.

Başkent Manila ve çevre şehirlerden her türlü gıda satın alma imkânı olduğunu belirten Bağdatlı, bir sms atarak 10 Euro tutarında yardım yapılabileceğini açıkladı

Filipinler Cumhurbaşkanı Benigno Aquino, tayfun mağdurlarına daha hızlı yardım ulaştırılabilmesi amacıyla ülkede ulusal felaket ilan etti. Tayfun bölgeyi terk etti, ancak “Zoraida” adlı yeni bir tayfun bölgeye doğru yaklaşıyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri