Time Doctor: İş Takip Programı

Time Doctor: İş Takip Programı

Çalışanların, çalışma saatleri içinde zamanla verimleri düşer. Bununla birlikte yapılan işin kalitesi de düşmeye başlar. Bu yüzden şirketler, mesai saatleri içinde, çalışanların verimini maksimum da tutmak için çeşitli yöntemler bulmaya çalışırlar. Bu yöntemleri bulmak için de, her çalışanın ayrı olarak çalışma saatlerini nasıl geçirdikleri incelemek gerekmektedir.

Bu, elbette her çalışanın başına, onu izlemek için başka bir kişiyi görevlendirerek olacak bir durum değildir. Bu noktada işin içine adı verilen yazılımlar girer. Bu yazılımlar, personelin farkına varamayacağı şekilde onu takip ederek, gün içinde neler yaptığını, çalışma saatleri içinde hangi konulara takılarak zaman kaybettiğini kaydederek çeşitli istatistiki bilgiler ortaya koyar.

Ofiste zaman geçiren pek çok kişi, çalışırken kafa dağıtmak için internet üzerinde vakit geçirme yöntemini seçer. Ancak internet ve sosyal medyanın sihri, kişiyi hemen etkisi altına alarak normal hayattan uzaklaştırır. Kişi bu sayede geçen zamanın farkına varmaz. Bu durum zaman zaman insanların çalışma saatleri içinde çok fazla zaman kaybederek verimli çalışmalarına engel olur. Bu noktada da devreye iş takip programı girer. Bu program çalışanı nazik bir şekilde uyararak, işlerine geri dönmesini sağlar.


İş takip programı deyince akla gelen yazılımlardan bir tanesi de Time Doctor yazılımıdır. Time Doctor, sürekli olarak ya da özel olarak seçilen bir zaman aralığında personelin bilgisayar üzerinde yaptığı tüm işlemleri kaydeder. Bir rapor hazırlarken, bir mail yazarken ya da internet üzerinde geçirdiği zamanlarla ilgili olarak net veriler elde ederek istatistiki bir şekilde raporlar hazırlar. Bu işlemin sürekli olarak yapılması, personelin veriminin haftalık ve aylık bazlarda da nasıl olduğu konusunda bilgi verecektir.


Time Doctor iş takip programı sayesinde elde edilen verilerin ışığında personel ile görüşülerek, gün içinde takıldığı ve verimini düşüren noktaları iyileştirme çabasına gidilebilir. Yazılımın en iyi taraflarından bir tanesi de çalıştığı sürece çalışanın bunu fark etmeden işlerini yapmaya devam etmesidir. Time Doctor hiçbir zaman veri toplam sürecinde kendisini belli etmeyen bir iş takip programıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri