TİMAV’da Öksüz dönemi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) 7. Olağan Genel Kurul toplantısında yönetim değişikliği gerçekleştirildi. Yeni Genel Başkan Abdullah Ecevit Öksüz oldu

1994 yılında kurulan TİMAV’ın 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün Merkez İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ve Konya Ticaret Odası Yönetim Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca’nın da katıldığı genel kurulda, TİMAV Eski Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı TİMAV yönetiminde yer almayacağını ve yeni dönemde görevi genç arkadaşlarına devrettiğini açıkladı.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ÖNEM VERİLMELİ
Genel Kurul Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan eski TİMAV eski Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Hz. Adem’den bu yana kötülükleri azaltmak ve iyilikleri artırmak için sivil toplum örgütlenmesi yapıldığına dikkat çeken Ağırbaşlı, maddi ve manevi geri kalmışlığın temelinde de gönül birliğinin olmamasının yattığını ifade etti.
BAŞARMAK İÇİN GÖNÜL KOYMALI
Yapılan bir işte başarılı olabilmek için o işe gönül koymak gerektiğini dile getiren TİMAV eski Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, İslam aleminin bugün gelinen noktada en büyük kaybının her şeyi devletten bekleyen bir anlayışa sahip olması olarak nitelendirdi. Toplumsal çıkar ve fayda amaçlı örgütlere gereken değerin verilmediğini anlatan Ağırbaşlı, “İslam alemi yıllardır ABD ve İsrail’in verdiği eziyetler altında ezilmektedir. ABD, dünya insanlığı önünde aldığı olumsuz izlenimi ortadan kaldırmak için siyahi bir başkan seçti. Ancak bunların yaptığı bizim deyimimizle anasını boyayıp babasına satmaktan başka bir şey değildir. Kim gelirse gelsin, İslam dünyası üzerine kurulan baskı ve şiddet önlenmeyecektir. Bunu önleyebilmenin tek yolu örgütleşmedir. Çünkü, ABD ve İsrail gibi devletler İslam dünyasının var olan gücünü çeşitli yollarla sindirmişler ve kendilerini daha güçlü göstermişlerdir. İslam toplumları olarak örgütlenmeli ve gücümüzün onlardan daha çok olduğunu dünyaya haykırmalıyız” diye konuştu.
TİMAV’ın da İslam dünyasının gücünü yansıtmaya çalışan sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu dile getiren Ahmet Ağırbaşlı, yönetimi gençlere devrederek daha etkin olmayı hedeflediklerini belirtti. Gençlerin TİMAV için daha başarılı olacaklarına inandığını kaydeden Ağırbaşlı, TİMAV yeni Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz’lere de görevinde başarılar diledi.
İMAM HATİPLER SOSYAL ALANDA DAHA ETKİN OLACAK
TİMAV yeni Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz de, İmam Hatip liselerinin kuruluşundan gelişimine kadarki süreçte birçok badireler atlattığını ve bundan sonra da çeşitli sorunlarla karşılaşacağını ifade ederek, kendisinden önceki yöneticileri gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti. 1994 yılında kurulan TİMAV’ın amacının İmam Hatip liselerinin sosyal alanda daha etkin olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Abdullah Ecevit Öksüz, “TİMAV olarak okullarımızla, öğrencilerimizle ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte çalışarak imam hatip liselilerin haklarını daima koruyacak ve elinden alınan bir çok hakların da geri iadesini sağlamak için gereken çalışmayı yapacağız” diye konuştu. Yeni dönemde yapmayı hedefledikleri projelerden bazılarını da anlatan TİMAV Genel Başkanı Öksüz, “İmam Hatipliler ev İmam Hatip liseleri konusunda ülke genelinde kamuoyu araştırmaları yapacağız. Ayrıca, “Oku” adlı dergimizi de tekrar yayın hayatına koyarak daha hızlı gelişim sağlayacağız” dedi. Öksüz, kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını da sözlerine ekledi.
Divan Başkanlığını Mehmet Emin Parlaktürk’ün yaptığı genel kurul toplantısının sonunda TİMAV’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz; Yönetim Kurulu Üyeleri: Fatih Bezirci, Mehmet Erdoğdu, Mustafa Yıldız, Ali Karapınar, Derviş Ali Candan, Selim Çelik, Özcan Seyim ve Rahim Duymuş.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri