TikTok'un CEO'su Kevin Mayer İstifa Etti!

CEO'su olarak göreve başlayan Kevin Mayer, 100 gün önce başladığı görevinde siyasi baskılar nedeni ile ayrıldığı öğrenildi.

Dünyada kısa sürede büyük bir popülasyon yakalayan TikTok uygulamasının CEO'su   Kevin Mayer'in 3'ay önce göreve geldikten sonra istifası büyük şok yaşattı. Son zamanlarda milyonlarca üyesinin bulunduğu Hindistan ve ABD den uygulanmanın yasaklanması ile ilgili haberler duymuştuk.

Financial Times tarafından paylaşılan bir şirket içi mektuba göre Mayer, “Son haftalarda siyasi ortamdaki keskin değişikliğin gerektirdiği kurumsal ve yapısal değişikliklerin ve bunların imzaladığım küresel rol için ne anlama geldiği hakkında derin düşüncelerim var.” derken “Çok yakında bir çözüme ulaşmayı umduğumuz için şirketten ayrılmaya karar verdiğimi hepinize bildirmek istedim.” ifadelerini kullandı.

Bildiğiniz gibi Çin İle ABD'nin arası iyi değil Trump Yaptığı açıklamada TikTok uygulamasını ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyor.

TikTok'un ABD operasyonlarını Microsoft ya da Oracle, satın alabilir.

Abd Başkanı Trump yakın zamanda TikTok’un ABD operasyonlarının ABD’li şirketlerce satın alınması; aksi takdirde uygulamanın ABD’de yasaklanması ile ilgili kararı imzalamıştı.Bu karara göre şirkete kasım ayına kadar süre tanınıyor. Bu süreçte ise TikTok'un ABD operasyonlarını almaya yakın olan firmalar ise Microsoft ya da Oracle olarak görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri