Tika Ve Katar Yardım Kuruluşu Arasında İyi Niyet Metni İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Katar’ın hükümet dışı en önemli hayır kuruluşları arasında yer alan Katar Yardım Kuruluşu ile iyi niyet metni imzalandı.Katar Yardım Kuruluşu...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Katar’ın hükümet dışı en önemli hayır kuruluşları arasında yer alan Katar Yardım Kuruluşu ile iyi niyet metni imzalandı.

Katar Yardım Kuruluşu ev sahipliğinde Yemen’de sürmekte olan insani kriz ile ilgili Uluslararası Konferans, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlendi. Konferans kapsamında Yemen’de ulusal ve uluslararası aktörlerin gerçekleştirebilecekleri projeler değerlendirildi ve ihtiyaç sahaları netleştirildi. Bu çerçevede TİKA ile Katar Yardım Kuruluşu arasında işbirliği için iyi niyet metni imzalandı.

Metin uyarınca Yemen’de insani krizin ortadan kaldırılması için ortak çaba sarf edileceği, başta eğitim, sağlık ve su problemleri olmak üzere birçok alanda işbirliğine gidileceği, üretim sektörleri desteklenerek yoksullukla mücadele edileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri