TİG Klinik Kodlama Eğitim Programı Konya'da başladı

Konya'da, Sağlık Bakanlığı ve Konya Üniversitesi işbirliğiyle, Teşhisle İlgili Gruplar (TİG) Klinik Kodlama Eğitim Programı başlatıldı.
Konya'da, Sağlık Bakanlığı ve Konya Üniversitesi işbirliğiyle, Teşhisle İlgili Gruplar (TİG) Klinik Kodlama Eğitim Programı başlatıldı.

Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Dedeman Konya Otel'de düzenlenen eğitim programının açılış konuşmasında, ilgili eğitimin Türkiye'de çok az örneğinin olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'na Konya Üniversitesi'ne verdiği destekten dolayı teşekkür ettiklerini anlatan Şeker, ''Sağlık sorunları içerisinde, elbette ücretlendirme başlı başına bir sorun teşkil etmekte'' dedi.

Arşiv ve sağlıklı kayıtın başlı başına son yılların önemli bir konusu olarak hastane çalışanlarını farklı bir yöntem izlemeye ve ücretlendirme politikalarını gündeme almaya zorunlu bir sürece teşkil ettiğini ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

''Sağlık sigortaları kapsamında yapılan ücretlendirme politikalarının ülke ekonomisine yüksek maliyetleri, bunları düzenlemek adına da sağlıklı verilerin olması gerekiyor. Geçmiş yıllarda ülkemiz sağlık politikaları çerçevesinde şekillendirilememiş. Son dönemlerde yoğun bir bilgi işlem gelişimi göstererek Sağlık Bakanlığı bu verileri şekillendirmiş oldu. Bugün artık daha sağlıklı bir sağlık politikası oluşturmak için yeterli düzeyde veri var. Bu hem personel açısından hem de hastalara yönelik tedaviye yönelik verilerden yapılan bir data bankın sağlıklı kullanılmasıyla ortaya çıkacak olan yeni politikaları oluşturmaya yönelik bir hazine.''

5 gün sürecek eğitim boyunca katılımcılara ICD-10 AM tabanlı morbidite kodlama eğitimini kapsayan bilgiler verileceği bildirildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri