Tığ ailesinin imtihanı

Konya'da anne ve babasındaki kan uyuşmazlığı nedeniyle 9 kardeşini kaybeden 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Yasemin Tığ, ''sinüzit rahatsızlığı'' diye gittiği hastanede kalbinin delik olduğunu öğrendi.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Yasemin Tığ (18) anne ve babasındaki kan uyuşmazlığı nedeniyle kendisinden önce dünyaya gelen 9 kardeşinin aniden rahatsızlanıp hayatını kaybettiğini söyledi.
Kardeşlerinin hepsinin yaklaşık 6 aylıkken hayatını kaybettiğini belirten Tığ, ''Annem ve babam çocuk hasretini benimle gidermeye çalışıyorlar. Durum böyle olunca ailem bana bir şey olmaması için sağlığımla yakından ilgilendi. Onlar beni de kaybetmek istemiyorlar. Bu nedenle en küçük rahatsızlığımda beni hemen doktora götürdüler'' dedi.
Aşırı baş ağrısı ve soluk alıp vermede güçlük çektiği için yaklaşık 15 gün önce Beyşehir Devlet Hastanesi'ne gittiğini ifade eden Tığ, ''Burada gerekli tahliller yapıldı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkim yapıldı. Burada yapılan detaylı incelemenin ardından kalbimin delik olduğu belirlendi. Annem kalp hastası. Bu durumu öğrenince çok üzüldü. Ben onlara bir şey olmayacağını söylememe rağmen, büyük tedirginlik yaşamaya başladılar'' dedi.
Bu yüzden zor günler geçirdiğini vurgulayan Tığ, şunları kaydetti: ''Ailem bugüne kadar bana hep bir bebek gibi baktı. Rahatsızlığımı öğrenince beni kaybetme korkusuyla hastaneye bile gelemiyorlar. Yakında ameliyat olacağım, o zaman hastaneye gelecekler. Doktorlarım önemli bir sorun olmadığını söyledi. Onlara güveniyorum. Çünkü annem ve babamla bir ömür boyu yaşamak istiyorum. Bana da bir şey olursa bu duruma onlar daha fazla katlanamaz. Çünkü biri 59 diğeri 55 yaşında. Sağlığım, kendimden önce onlar için çok önemli. Onlar benim, ben onların hayatta her şeyiyim.''
Baba Osman Tığ (59) ise kızları Yasemin'den önce dünyaya gelen 9 çocuğunu yaklaşık 6 aylıklarken kaybettiklerini söyledi.
Tığ, çocuklarının ölüm nedeni konusunda çok fazla bir şey bilmediklerini belirterek, ''Doktorlardan, eşimle olan kan uyuşmazlığı nedeniyle çocuklarımın öldüğünü öğrendim. Şimdi hayatta kalan tek çocuğumuz Yasemin. Onun da kalbi delikmiş, çok üzülüyoruz. Elimizden de bir şey gelmiyor'' dedi.
Genç kızın doktorları ise Yasemin Tığ'ın baş ağrısı ve solunum güçlüğü şikayetiyle hastanelerine geldiğini, yapılan kontrollerin ardından genç kızın kalbinin delik olduğunun tespit edildiğini bildirdi.  
Bu tür pek çok ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer, yapılacak ameliyatla genç kızın kalbindeki deliği kapatıp onu sağlığına kavuşturmayı amaçladıklarını ifade etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri