Ticaride kış lastiği şart

Havaların yavaş yavaş soğuması ile vatandaş kış lastiğine yönelmeye başladı. Hem uzmanlar hem de lastik satan esnaf kış lastiğinin önemine değinerek mutlaka satın alınmasını dile getiriyor

Kış mevsimi yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar araçlarını da kışa hazırlamaya başladı.  Konya sanayilerindeki lastikçilerde kuyruklar oluşmaya başladı. Dükkan sahipleri  ise yoğunluktan oldukça memnun.

LASTİK YETİŞTİREMİYORUZ

Zafer Sanayisi esnafından  Kadircan Mercan Otomotiv Lastik Jant ve Akü'nün Sahibi Kadircan Mercan, karlı ve soğuk havalarda kış lastiğinin önemine değinerek mutlaka takılmasını önerdi. Kadircan Mercan, "Hava sıcaklığı artı 7 derecenin altında olduğu zamanlarda kış lastiği kullanılmaktadır. Çünkü hava sıcaklığı artı 7 derecenin altına düştüğü zaman lastik yolda tutunamaz. Yoldu tutunamayınca çok kolay bir şekilde yolda kayabilir. Bu kaymalar sonucunda kazalar meydana gelebilir. Ama havanın artı 7 dereceden aşağıya düştüğü vakitlerde kış lastiği takıldığı zaman böyle kaymalar meydana gelmez. Kış lastiğinin kimyasal yapısında bir esneklik ve kauçukluk bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı yolda esnek bir şekilde tutunur ve yola hakim olur. Kış lastikleri ıslak, karlı ve buzlu zeminde meydana gelebilecek kazaların önüne geçmeyi, yaya ve yol güvenliğini sağlamayı kolaylaştırıyor. Kış lastiği ile sürücünün içi de rahat olmuş olur. Araba yolda kayacak diye bir derdi olmaz. Düz yolda 90-100 kilometre hızında ilerleyebilir. Kış lastikleri satışımızda son 3-4 yılda büyük bir artış söz konusu. Uzmanların uyarısı ile  televizyon ile gazetelerde kış lastiği reklamlarıyla son yıllarda kış lastiğini yetiştiremiyoruz. Şu anda satışlarımız normal ama insanlar hep kış lastiğini geç taktırıyorlar. Bu sene bakanlıklardan 1 Aralık'a kadar takın uyarısı geldi. Bu uyarı ile insanlar para cezasını göze almadan zorunlu olarak lastik taktırıyorlar. 4 lastiğin bir sürücüye maliyeti en aşağı 500 TL olurken en fazla ise 5 bin TL maliyeti olmaktadır" dedi.

SATIŞLAR DAHA DA ARTACAK

Bir diğer Zafer Sanayisi esnaflarından Konya Park Oto Jant Lastik dükkan sahibi Hasan Oğan, "2 senedir kış lastiği satıyoruz. Önce canına sonra ise arabasına değer veren herkes arabasına kış lastiği taktırmaktadır. Kış lastiği kışın havanın soğukluğunu hissettirdiği zaman takılmaktadır. Havanın karlı,buzlu ve çamurlu olduğu zamanlarda hem sürücüye hem de araç mekanizmasına kolaylık sağlamaktadır. Kış lastiğinin kimyasal yapısı gereği karlı ve buzlu yollarda kolayca yola tutunur. Böylece kolaylıkla karlı ve buzlu yollarda araç ilerleyebilir. Ortalama bir arabanın sürücüye maliyeti en aşağı 700 TL tabi ortalamayı kurarken  jeep gibi lastik fiyatları yüksek olan araçları ortalamaya dahil etmiyoruz. Şu anda yaklaşık 40 takım lastik sattık yani tane olarak hesap edersek 160 tane lastik sattık. İlerleyen günlerde lastik satımının daha da artacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri