Ticari Araçlarda Kış Lastiği Taktırmayana Ceza

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor. 2 yıl önce çıkan yönetmeliğe göre kış şartlarına uygun olmayan ve kar lastiği takmayan ticari araçların trafikte seyretmesine...

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor. 2 yıl önce çıkan yönetmeliğe göre kış şartlarına uygun olmayan ve kar lastiği takmayan ticari araçların trafikte seyretmesine izin verilmiyor. Yetkililer, şoförleri kış lastiği takmaları konusunda uyardı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takmaları zorunlu. Buna göre, yük ve yolcu taşıyan araçlar, 1 Aralık'ta kullanmaya başlayacakları kış lastiğini 1 Nisan'a kadar kullanmaya devam etmeleri gerekiyor. Ticari araç sürücülerinin kış lastiği için bir ay süreleri bulunuyor.

“SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Araç Bakım Servis Müdürü Adnan Sarıgül, Karayolları yeni trafik kanununa göre 1 Aralıktan itibaren ticari araçlarda 4 adet kış lastiği taktırmalarının zorunlu olduğunu söyledi. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların mutlaka kış lastiği takması gerektiğine işaret eden Adnan Sarıgül, kış lastiğinin hem sürüş güvenliği açısından hem de can güvenliği açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

“ARACINIZ BAĞLANABİLİR”

Ticari araç sürücülerini uyaran Sarıgül, “Kamyon - çekici olanların üzerlerinde kış lastiği olmak zorunda. Ticari araç kullanan arkadaşlarımızı mutlaka kış lastiği takmaları konusunda uyarıyoruz. Çünkü takmadıkları taktirde cezaya maruz kalacaklar. Araçları bağlanmaya kadar gidecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri