Ticarete can gelecek

Konya'dan dünyanın onlarca farklı ülkesine ihracat yapan ve hayata geçirdikleri ilklerle alanında öncü olan firmalar, Uluslararası Ahilik Fuarı'nda stand açtı.

‘Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi’nin açılışı önceki gün Selçuklu Kongre Merkezi SKM'de gerçekleştirildi. 70’den fazla iş kolundan fuara ulusal ve yerel firmalar da katıldı. Firmalar, açtıkları standlarla hem firmasını hem de ürettikleri ürünü vatandaşla buluşturma imkânı buldu. Ekonomik olarak sıkıntıların yaşandığı şu süreçte fuarın şehrin ticari hayatına canlılık katacağı öngörüldü. Farklı firmaların standları gerek protokol üyeleri gerekse vatandaşlar tanrafından ilgi gördü.

ÜRETİM MALİYETİNİ EN AZA İNDİRDİK

1986 yılında Meyaş Plastik ismiyle plastik polietilen boru üretimi yapmak üzere kurulan, plastik ambalaj üretimine ise 1994 yılında başlayan Gürpilsan Plastik Sanayi ve Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Gürbüz, firma olarak açtıkları standın gerek yetkililer gerekse vatandaş tarafından büyük bir ilgi ile karşılandığını dile getirdi. Gürbüz, “Bir aile şirketi olan firmamız, kullandığı hammaddeyi kendi tesislerinde geri dönüşümlü ürünlerden elde ederek üretim maliyetlerini en aza indirmeyi başarmıştır. Doğada atıl halde bulunan plastik atıkların tekrar ekonomiye kazandırılması amacıyla oluşturulan geri dönüşüm birimimiz, toplum menfaati için her türlü önlemi alarak çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. Gürbüz, ayrıca şunları da söyledi: “Firmamız çevre konusundaki özverili çalışmalarıyla kurumsal anlamda çevreciliği ilke edilen kuruluşlar arasında yerini almıştır. Kalitesinden taviz vermeyen ve üretirken tüketicisini düşünen doğa dostu firmamız, üretmiş olduğu ürünlerin standartlara ve kaliteye uygunluğunu; almış olduğu TSE ve ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi belgeleriyle fiilen göstermektedir.”

EN İNCE AYRINTISINA KADAR HER ŞEY DÜŞÜNÜLÜR

Metal Sanatevi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Ayvaz, Metal Sanatevi olarak müşterilerine kusursuz işçilik ile hazırlanmış metal ev dekorasyon ürünleri sunduklarını dile getirdi. “Saatten protreye, özel işçilikten görsellere kadar birçok ürünü özel makinelerimizle işledikten sonra özel parlatma temizleme işlemleri ile müşterilerimize sunmaktayız” diyen Ayvaz, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Metal Sanatevi, ürünlerinde kaliteye önem verir. Bu yüzden tüm ürünleri en ince detayına kadar düşünerek hazırlar. Estetik ve kalitenin birarada bulunduğu ürünler tüm ortamlarda en iyi uyumu yakalayabilecek yapıdadır. Ürünlerimizi bu denli kaliteli yapan ise yıllardır süregelen deneyimimiz ve yenilikçi düşüncelerimizdir. Orta sehpa, dresuar, Tv ünitesi, yan sehpa, kitaplık, orta masa, servis sehpası ve çeşitli duvar panoları modellerimiz ile müşterilerimize geniş bir ürün yelpazesi sunmaktayız. Standımız, fuarda büyük bir ilgi gördü. Fakat beklentimiz gördüğümüz ilgiden daha fazlasını görmekti. Fuarın ilk yılı olduğu için beklenilenden daha az bir müşteri portföyünün olmasını da normal karşılıyoruz.”

EN ÖNEMLİ İŞİMİZ KALİTEDİR

Orweld Kaynak Telleri Finans Sorumlusu Fatmanur Akgül ise şunları söyledi: “Orweld, Unormak kuruluşudur. Yıllar içinde kaynak tüketim malzemeleri ihtiyacına cevap vermek üzere MIG/MAG ve TIG Telleri, Özlü Teller, Tozaltı Tozları ve Tellerini üretim amaçıyla UNORMAK kuruluşu olarak, Orweld Kaynak telleri hizmete başlamıştır. Gazaltı kaynak teli, kaynak sektöründe artık en yaygın kullanılan kaynak tüketim malzemesi haline geldi. Orweld ile sahip olduğumuz mesleki ve sektörel tecrübemizle müşterilerimizin ihtiyaç duydukları özelleştirilebilir hizmetleri sağlamaktayız. Sürekli gelişme anlayışı ile birlikte, müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için güçlü ve güvenilir bir kuruluş olmak ana ilkemizdir. Müşteri memnuniyeti ve kalitede sürekliliğin sağlanması konusunda tüm çalışanlarımız sorumludur. Kalite en önemli işimizidir. Geleceğimizin sağlam temelleri için tüm çalışanlarımızın gönüllü katılımı ile; Üretimde verimlilik ve kaliteyi sürekli kılmalı, Üretim maliyetlerini düşürerek rekabet gücümüzü korumalı ve kalitemizi sürekli geliştirmeliyiz. Müşterilerimiz ve tedarikçi firmalarımız ile kalite konusunda işbirliği yapmalıyız.”

VATANDAŞI VAZGEÇEMEYECEĞİ TATLARLA TANIŞTIRIYORUZ

Has Kahve sahiplerinden Adnan Şahin ve Eyüp Azman, fuarda standlarının büyük ilgi gördüğünü söyledi. İşletme Sahipleri, “Tadıyla, enfes kokusuyla, sıcaklığıyla keyfin, dostluğun ve doyumsuz sohbetlerin simgesi kahve, en kusursuz haliyle yıllardır Has Kahve Evi’nde tutkunlarıyla buluşuyor. Haskahve Evi, dünyanın dört bir yanından gelen kahve çekirdeklerini özel yöntemlerle kavurup öğüterek hazırladığı kahve çeşitleri ile müşterilerini vazgeçemeyecekleri tatlarla tanıştırıyor. Faaliyette bulunduğumuz tüm bölgelerde ve büyümeyi düşündüğümüz tüm pazarlarda; Müşteri odaklılık yaklaşımından hareketle ulusal rekabet koşulları çerçevesinde, dünya standartlarında uygulamalar gerçekleştirmek istiyoruz. Cafe ve Restaurant sektöründe akıllı yatırımlar yaparak, büyümeyle birlikte yaygın bir hizmet ağı oluşturmayı sürekli kılmayı umuyoruz. Müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını en uygun fiyat ve en iyi hizmetle karşılamak, müşterilerimizin kendilerini rahat ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak, müşterilerimize her konuda güven vermek, ilişkimizi dostluğa dönüştürmek ve güler yüzlü hizmet ve müşteri memnuniyeti ilkesini sürekli kılmak asıl amacımızdır” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI BİR FİRMA STATÜSÜNE SAHİP

Tamer Soğutma Dış Ticaret Sorumlusu Muhammed Toros da Taner Soğutma'nın sektöründe yarım asrı aşkın bir süredir faaliyetini deneyimli uzman kişilerce, kaliteli hizmet anlayışını amaç edinerek sürdürdüğünü dile getirdi. Firmanın, kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içinde, teknolojik yeniliklerden faydalanarak dünya standartlarına uygun ürünler geliştirdiğini ve ürettiğini aktaran Toros, “Tamer, soğutma konularında başarılı olmuş uzman kişileri bünyesinde toplamış, onların teknolojik bilgi ve deneyimlerini insanlığın hizmetine sunmuş, geleceğin ürünlerini tasarlayan bir firmadır. Bununla birlikte firmamız, en iyi hizmeti sunarak müşterilerimizin beklentilerine en kısa sürede cevap vermeyi ve onların memnuniyetini sağlamayı her zaman ön planda tutmuştur. Tamer, soğutmanın iş alanları bugün artık sadece ülke sınırları ile bağımlı kalmamakta, yurtdışında kurulan şirketleri ile uluslararası alana da yayılmış bulunmaktadır. Deneyimli bir firma olarak Tamer, soğutma organizasyondaki ekiplerin uyumluluk içinde çalışmasını ve tüm çalışanlarını sosyal imkanlar ve eğitimlerle destekleyerek onların mutluluğunun devamlılığını sağlıyor” diye konuştu.

KALİTESİNDEN SÖZ ETTİREN BİR MARKA OLDUK

Yıldız Pul Otomotiv Motor Parçaları Sanayi A.Ş. Dış Ticaret Sorumlusu Kürşat Saraç ise şunları söyledi: “Firmamız Konya' da 1968 yılında İsmail Acar tarafından Yıldız Enjektör ve Rakor Pulları adı ile kurulmuş ve günümüzde dünya devleri ile çalışacak tecrübe, bilgi ve teknolojik güce ulaşmıştır. Firmamız tasarım ve AR-GE bölümünden başlayıp sac ve metal kalıp, alüminyum ve plastik enjeksiyon kalıp, yüksek ve alçak basınçlı döküm, pres baskı ve ileri teknoloji talaşlı imalat üretim hatlarını bünyesine katmıştır. Firmamız ürünlerini 2007 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda satış ve dağıtım amacıyla VADEN ORIGINAL markasını oluşturmuş ve kısa sürede kalitesinden bahsedilir bir marka haline getirmiştir. VADEN ORIGINAL; kalite standartlarını yakalamış, pazarda payını yükseltmiş, devamlı gelişme, geliştirmeye, devamında yarınını gören, dün odaklı çalışmayan bir markadır. Beraberinde sadece satış odaklı değil süreklilik, kalite, servis, güvenirlilik ve yenilikçi anlayışı ile ayaktadır. Dünya çapında müşterilerinin istek ve taleplerini daima odak noktasında tutmak için çaba göstermektedir.”

23 YILLIK TECRÜBEYLE KALİTELİ HİZMET

Tekbaş Un Satış Temsilcisi Muhammet Sad Kalaycı da Konya Ovası’nda yetişen buğdayları modern tesislerde işlenerek, ‘Unda Bir Sultan’ sloganı ile ülkemizin farklı noktalarındaki lezzet duraklarına ulaştığını söyledi. Tekbaş Un olarak hedeflerinin sektörde, Endüstri 4.0 ile güncellenen teknolojik altyapılarıyla, faaliyet alanlarını sürekli güncel ve aktif tutup, ürün güvenilirliği ve güvenliğinden ödün vermeden hizmet ve kaliteyle sürdürülebilirlik sağlamak olduğunun altını çizen Kalaycı, “Sürekli yenilik anlayışı ile ürün gamını zenginleştiren Tekbaş Un; DESTAN, FERMAN, KAĞAN, HAKAN, ŞAHAN, SULTAN, DERMAN, CİVAN, OZAN ve 2019’da ürün gamımıza eklenen HAN, UĞRAN alt markaları ile maksimum müşteri memnuniyeti için çalışmaktadır. 23 yıllık tecrübesi ile Tekbaş Un, yeni tesisinde yepyeni bir heyecan ile kalitesinden ödün vermeden üretime devam etmektedir. Ekmeklik un piyasasında RUŞEYM, ÇAVDAR, YULAF, TAHIL, AY ÇEKİRDEĞİ, TAM BUĞDAY UNU hazır ekmek miksleri ve TRABZON VAKFIKEBİR, SARI BUĞDAY UNU ile müşterilerinin beğenisini kazanmıştı​r” dedi.

65 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORLAR

Fuarda yer alan Fimak Makine A.Ş'de vatandaşların dikkatini en fazla çeken standlar arasında yer aldı. Fimak Makine A.Ş. Dış Ticaret Ortadoğu Bölge Müdürü Fatih Koçak ve İç Ticaret Müdürü Fatih Sedefoğlu, Fimak'ın bir dünya markası olduğunu söyledi. İç ve Dış Ticaret Müdürleri, şunları söyledi: “Fimak günümüzde unlu mamul, fırıncılık, pastanecilik, restoran zincirleri, kafe, otel, catering alanlarında hizmet vermektedir. Son olarak çalışmalarına 2016 yılında başladığı ve 2018 yılında son şeklini alan, sektöründe içinde birçok ilki barındıran Fimak Retros adlı gastronomi fırını ile de gastronomi makinaları alanında da hizmet vermeye başlamıştır. Fimak 2017 Temmuz ayında sektöründe bir ilki daha başararak Sanayi Bakanlığı onaylı Türkiye'deki AR-GE merkezlerinden biri olmaya hak kazanmıştır. Sürekli yenilikçi anlayış felsefesi ile hareket eden Fimak Makina üretim teknolojilerine ve fabrikasına yaptığı yatırımlarla dünyanın 65 ülkesine ihracat yapmaktadır. Ayrıca Fimak Makine Amerika Birleşik Devletlerin'de kurduğu şirketle ABD pazarında da faaliyetlerini sürdürmektedir.”

HAKAN ARMUTCU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri