Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60'ından fazlasını ihracatı artırmak için kullanıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatı artırmaya yönelik desteklerinin devam edeceğini belirterek, "Ticaret Bakanlığı olarak bütçemizin yüzde 60'ından fazlasını ihracatı artırmak için ihracatçılara kullandırıyoruz." dedi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenen HOMETEX Ev Tekstil Fuarı'nda konuşan Bolat, 2024 yılında 257 yurt dışı fuarı destek kapsamına aldıklarını, 958 yurt dışı fuarına da bireysel katılımları desteklediklerini söyledi.

Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak bütçelerinin yüzde 60'ından fazlasını ihracatı artırmak için ihracatçılara kullandırdıklarının altını çizdi.

Yurt içindeki 60 uluslararası fuara, HOMETEX tekstil gibi, katılımı desteklediklerinin altını çizen Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2022'de HOMETEX'e 27 milyon lira destek verdik. Katılımcılar için 2023'te 58,5 milyon lira destek verdik Ticaret Bakanlığı olarak bu sene de inşallah yer kirası ve kurulum masraflarının yüzde 50'sini firma başına 222 bin 500 liraya kadar destekliyoruz. Bu hafta Hazine ve Maliye Bakanımızla kabine toplantısındaydık. Merkez Bankasının günlük ihracat reeskont kredi limitini 3 milyar liraya çıkarma noktasında Merkez Bankası Başkanımızla da istişare ettik. Seçimden önce dolar 40-50 lira olacak diyenler maalesef kendilerine de kötülük yaptılar. Onları dinleyenlere de kötülük yaptılar. Seçimden önce işte ekonomi şöyle bozulacak, şöyle olacak diyenler, maalesef seçim için her şeyi istismar ediyorlar ama en çok da ekonomiyi istismar ediyorlar. Ülkemize, halkımıza, ekonomimize kötülük yapıyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri