Tib’deki ‘paralel Anten’ Hiç Kurulmamış!

Yolsuzluk operasyonlarının ardından bazı medya kuruluşlarında sözde ‘paralel yapının yabancı gizli servislere bilgi aktarmak için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) koyduğu iddia edilen antenin hiç kurulmadığı ortaya...

Yolsuzluk operasyonlarının ardından bazı medya kuruluşlarında sözde ‘paralel yapının yabancı gizli servislere bilgi aktarmak için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) koyduğu iddia edilen antenin hiç kurulmadığı ortaya çıktı. Yalan haberlere imza atan gazetelerin mahkeme kararına rağmen tekzip metinlerini de yayınlamadığı öğrenildi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yapıldığı 17 ve 25 Aralık sürecinden sonra bazı medya kuruluşlarında ‘Paralel yapı, TİB’in çatısına korsan anten taktı. MİT, emniyet ve jandarmanın gizli dinlemelerini yabancı istihbarat örgütlerine sattığı’ iddia edilmişti. Gazeteci Emre Erciş’in ele geçirdiği belgelere göre; iddiaların tamamen yalan olduğu, bilgi aktarmada kullanıldığı öne sürülen çanak antenin ise hiç kurulmadığı ortaya çıktı.

İddiaların muhatabı olan eski TİB yöneticileri, haberleri yapan kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunarak tekzip davası açtı. Ankara 25. Asliye Ceza ile 14. Sulh Ceza Mahkemesi, haberlerin asılsız ve iftira niteliğinde olduğuna kanaat getirerek, kişi ve kurumlar hakkında tekzip kararı aldı. İddiaları dile getiren medya kuruluşlarının ise bu tekzipleri yayınlamadığı belirtildi.

KASAT: ANTEN KURULMAMIŞ VE AKTİF EDİLMEMİŞTİR

Mart ayında gündeme getirilen olayla ilgili tartışmalar devam ederken, TİB’in bahsedilen çanak anteni satın aldığı şirket, haberlerin yalan olduğunu ortaya çıkaran açıklama yaptı. Görevden alınan eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen, TİB’in çanak anteni temin ettiği KASAT Uydu İnternet Telekomünikasyon ve Bilgisayar Hiz. Diş. Tic.Ltd. Şirketi’ne haberlerde yer alan iddialarla ilgili bir dilekçe yazdı. İlgili şirket, Şen’in kendilerinden talep ettiği bilgiye gecikmeden cevap verdi. KASAT’ın verdiği cevapta, “Yasal yükümlülüklerimiz çerçevesinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile çeşitli defalar görüşülmüş ve bu görüşmeler sonucunda diğer internet erişim sağlayıcılarında olduğu gibi işletmemizce de TİB test merkezine test hattı kurmamız talep edilmiştir. 2012 sonunda erişim engellemelerinin test edilmesi amacıyla işletmemize ait olan bir adet çanak anten ve ekipmanı TİB’e teslim edilmiştir. Test için TİB’e tahsis edilen çanak anten ve ekipmanların kurulumu, TİB’den talep gelmediği için yapılmamış ve dolayısıyla hiç aktif edilmemiştir ve hiç kullanılmamıştır.” denildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri