THY'de deprem: Ayrılıyor!

THY Genel Müdürü Temel Kotil'in 4 Nisan'da görevinden ayrılacağı iddia edildi.

11 yıldır THY Genel Müdürlüğü görevini yürüten Temel Kotil'in görevden ayrılacağı iddia edildi. 4 Nisan'da yapılacak THY Genel Kurulu öncesi çıkan söylentiler oldukça ciddi görünüyor.

"YA BEN YA O" DEDİ

Hürriyet'ten Jale Özgentürk'ün bugün köşesinde taşıdığı söylentilere göre,bugüne kadar iki yönetim kurulu başkanı ile ters düşen Kotil, bu çekişmelerden koltuğunu koruyarak çıkma başarısı gösterdi. İlk büyük çekişme, Kayserili olan Candan Karlıtekin ile yaşandı. 2009 yılının son günlerinde Karlıtekin Ankara’ya giderek “Ya ben, ya da o” dedi. Karlıtekin istediğini alamadı ve istifa ederek görevinden ayrıldı.

İkinci büyük çekişme, Hamdi Topçu’nun yönetim kurulu başkanlığında yaşandı. Geçen yıl genel kurul öncesinde Topçu ve Kotil’in çekişmesi en yüksek seviyeye çıkmıştı. Hamdi Topçu, icra kurulunda genel müdürün yetkilerini kısmıştı. Buna rağmen görevden ayrılan Topçu oldu. THY’nin yönetim kurulu başkanlığına aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan İlker Aycı getirildi.

Yaklaşık bir yıllık dönemde İlker Aycı ve Temel Kotil ilişkileri çok sıcak olmadı. En son ocak ayında Antalya’da yapılan yöneticiler toplantısında Aycı ve Kotil birbirlerine sahnede sarılsa da Temel Kotil’in görevden ayrılmak istediği sıklıkla konuşuluyor.

Kotil’in yeni görev hedefinin ise Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) başkanlığı olduğu iddia ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri