Thy Ve Lufthansa Arasında 'Mil' Gerginliği

Türk Hava Yolları (THY), Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın 'ortak uçuş ve mil kazanma' konularında tek taraflı olarak işbirliğini sınırlama kararına tepki gösterdi.

Türk Hava Yolları (THY), Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın 'ortak uçuş ve mil kazanma' konularında tek taraflı olarak işbirliğini sınırlama kararına tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada “Lufthansa’nın tek taraflı olarak bu iki konuda aldığı kararı doğru bulmuyoruz.” denildi.

Dünyanın en iyi havayolları şirketlerinin üye olduğu havayolları birliği Star Alliance üyesi THY ve Lufthansa arasında ‘mil’ gerginliği yaşanıyor. Star Alliance üyesi havayolu şirketleri arasında mil işbirliği yapılıyor, müşteriler ortak uçuşlarda bu milleri kullanabiliyordu. Rekabet koşullarını gerekçe gösteren Alman havayolu şirketi Lufthansa, ocak ayından itibaren ortağı THY ile seyahat eden müşterilerinin hesabına düşen millerin sadece dörtte birini kabul edebileceklerini duyurdu.

Bunun üzerine THY’de konu ile ilgili dün bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “THY hizmet kalitesi ve geniş uçuş ağıyla gerçekleştirdiği büyümesini sürdürmektedir. Uçtuğu tüm ülkelerde adil rekabet koşullarıyla hareket eden THY, yolcularına daha iyi hizmet sunmak için çalışmaktadır. THY üyesi olduğu Star Alliance ittifakı aracılığıyla da tüm üye havayollarının yolcularına hizmet vermektedir. Ortak uçuş (Code-share) ve mil kazanımı ve kullanımı (FFP) uygulamaları da bu çerçevede değerlendirilmelidir. Lufthansa’nın tek taraflı olarak bu iki konuda aldığı kararı doğru bulmuyoruz ve tekrar gözden geçirileceğini umut ediyoruz.” denildi.

Lufthansa yolcuları eğer seyahatlerini THY ile kombine ederlerse mil toplayabiliyor ve özel fırsat ve indirimlerden faydalanabiliyordu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri