THY Kabil seferlerine geri dönüyor

ABD öncülüğündeki NATO güçlerinin Ağustos 2021'de Afganistan'dan çekilmesinin ardından Kabil seferlerini durduran Türk Hava Yolları (THY), 3 yıllık bir aradan sonra 21 Mayıs itibarıyla Afganistan'a yeniden uçmaya hazırlanıyor.

Türk Hava Yolları (THY), 3 yıllık bir aradan sonra 21 Mayıs 2024 itibarıyla Kabil'e yeniden seferler düzenlemeye başlayacağını duyurdu.

THY, KABİL SEFERLERİNE YENİDEN BAŞLIYOR!

THY, 21 Mayıs 2024'ten itibaren başkent Kabil'e seferlerini artırıyor.

Artık İstanbul ile Kabil arasında Airbus 330 tipi geniş gövdeli uçaklarla salı, çarşamba, cuma ve pazar olmak üzere haftanın 4 günü direkt uçuş gerçekleştirilecek.

İstanbul Havalimanı'ndan (IST) saat 00:40'ta kalkış yapacak uçaklar, yaklaşık 4.5 saatlik bir uçuşun ardından yerel saatle 06:45'te Kabil Havalimanı'na (KBL) varacak.

BAZI HAVAYOLLARI DA SEFERLERE BAŞLADI

Taliban'ın Ağustos 2021'de Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeye uçuşlar durmuştu. Ancak aradan geçen süre zarfında bazı havayolları yeniden seferlere başladı.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Flydubai, Kasım 2023'te Afganistan'a uçuşlarını yeniden başlatan ilk havayolu oldu. Şu anda Flydubai, Dubai ile Kabil arasında düzenli seferler gerçekleştiriyor.

Afganistan'daki Kam Air ve Ariana Afgan Havayolları ise Kabil'den Dubai, Moskova, İslamabad ve İstanbul’a seferler gerçekleştiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri