THY 70 Boeing uçağı alıyor

Türk Hava Yolları, mart ayında verdiği 82 Airbus siparişinin ardından şimdi de 70 adet tek koridorlu Boeing uçağı sipariş etmeye hazırlanıyor.

Boeing'den yapılan açıklamada, sipariş edilecek uçakların büyük bir bölümünü yeni ve daha fazla yakıt randımanlı olan Max modelinin oluşturacağı belirtildi.

Henüz tamamlanmamış olan sipariş, katalog fiyatlarına göre 6.9 milyar dolar tutarında olup, ileride alınacak 25 Boeing 737 Max 8 seçeneğini de içeriyor.

Hızla büyüyen havayolu şirketi, 98 ülkede 219 şehirle tüm rakiplerinden daha fazla sayıda destinasyona uçuyor ve yolcu sayısını 2013 yılında yaklaşık yüzde 20 oranında artırarak 46 milyona çıkarmayı hedefliyor. 2020 yılına dek ise hedef 90 milyon yolcu.

Yarısı devlete ait olan Türk Hava Yolları önümüzdeki sekiz yıl için 50 adet 737 Max uçağı ve 20 adet de şu anda üretilmekte olan modelden alacak.

Şirket, İstanbul'un Avrupa destinasyonlarına yakınlığından faydalanmanın yanı sıra havayolu ulaşımının büyümede gelişmiş ekonomileri  geçmesi beklenen Ortadoğu, Afrika ve Asya'ya daha fazla sayıda uçuş düzenlemeyi planlıyor.

Boeing ve Airbus son zamanlarda British Airways ve Iberia'nın sahibi olan IAG ile Endonezya'nın Lion Air'in de aralarında bulunduğu çok sayıda havayolu şirketinden sipariş aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri