THK Üniversitesi 'gökyüzü tutkunu' gençleri istikbale hazırlıyor

Türkiye'nin "havacılık, uzay ve savunma sanayi" alanında ilk ihtisas üniversitesi olan THK Üniversitesi, havacılık ve uzay mühendisleri ve göreve hazır pilotları ile ülkenin üst düzey havacılık projelerinde çalışacak genç nesilleri yetiştiriyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu "İstikbal göklerdedir" hedefiyle kurulan Türk Hava Kurumunun (THK) birikimini taşıyan THK Üniversitesi, "havacılık, uzay ve savunma sanayi" alanındaki ilk ve tek ihtisas üniversite olarak, Türkiye'nin kritik alanları için hedeflediği üst düzey projeleri hayata geçirecek havacılık ve uzay mühendislerini ve gökyüzünde göreve hazır pilotları yetiştiriyor.

AA ekibi, THK Üniversitesinin Sabiha Gökçen ve Vecihi Hürkuş'un izinden giden pilot adaylarının ve ülkenin havacılık ve uzay projelerinde görev almaya hazırlanan mühendis adaylarının "istikbal" vadeden çalışmalarını ve üniversitenin bu alanlardaki eğitim faaliyetlerini görüntüledi.

THK Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlknur Tunç, öğrencilerinin üniversitelerinde havacılık, uzay ve savunma sanayi özelinde çalışma alanı elde ettiklerini söyledi.

Bu amaçla, farklı bölümlerden öğrencilerin bir araya gelerek havacılık üzerine donanıma sahip laboratuvarlarda önce tasarım sonra üretim yaptıklarını anlatan Tunç, "Öğrencilerimiz, lisans seviyesindeyken yüksek lisans mertebesinde bir proje yapmış olmanın gururuyla mezun oluyorlar. Çünkü ülkemizin ilk ve tek havacılık ve uzay bilimleri ihtisası olan üniversitesiyiz ve alana nitelikli mühendisler yetiştiriyoruz." dedi.

THK Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Tekin ise mezunlarının havacılık ve savunma sanayi alanında kendisini ispatlamış firmalarda iş ve başta Avrupa, ABD ve Kanada olmak üzere birçok ülkede yüksek lisans ve doktora imkanlarını elde ettiklerini belirtti.

Okulun kız öğrencilerinden İHA'lar için rekor hedef

Üniversitenin mühendislik fakültesinde eğitim gören kız öğrenciler, sektördekine benzer şekilde farklı disiplinlerdeki arkadaşlarıyla bir araya gelerek şimdiden pek çok havacılık Ar-Ge Projesi'ni yürütmeyi başardı.

Bu öğrenciler arasında bulunan Mühendislik Fakültesi ikinci sınıfta okuyan Rabia Tuana Atak, İnsansız Hava Aracı Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde makine mühendisliğini havacılık sevdasına dönüştürdüğünü anlattı.

Farklı alanlarda eğitim alan 5 kız mühendis ile Türk savaşçı kadınlarını temsil eden "BURLAS-İHA" adı ile havacılık alanında bir rekoru gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlatan Atak, "Günümüzdeki multikopter İHA'lar, 30-55 dakikayı geçemeyen uçuşlar yapabiliyorlar. Hibrit sistemli bir projeyle saatlerce gözlem yapabilen bir İHA tasarladık. Böylece havada saatlerce durmayı ve bir rekora imza atmayı hedefliyoruz. Makine mühendisliğini havacılık ile birleştirmekten memnunum." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri