THF Sibel’den umutlu

Halter Federasyonu Dünya Halter Şampiyonası'nda Konyalı milli halterci Sibel Özkan ve Nurcan Taylan'dan dünya rekoru bekliyor

Halter Federasyonu Asbaşkanı Zeki Türkeş, Dünya Halter Şampiyonası'nda milli halterciler Sibel Özkan ve Nurcan Taylan'dan dünya rekoru beklediklerini söyledi. Türkeş, 13-27 Eylül tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek Dünya Halter Şampiyonası'nın, aynı zamanda 2012 Londra Olimpiyatları'na baraj niteliği taşıdığı için önemli olduğunu vurguladı.

Şampiyonaya, 100 ülkenin katılmasını beklediklerini ifade eden Zeki Türkeş, bu organizasyonun, Türkiye'nin tanıtımı için de önem taşıdığına dikkati çekti. Organizasyon sürecinin sorunsuz devam ettiğini söyleyen Türkeş, ''Zamanlamaya uyuyoruz. Bir ara parasal sorunlarımız oldu, ancak TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül duruma el attı. Sorunumuzla yakından ilgileniyorlar'' diye konuştu.
Zeki Türkeş, erkek milli takımının Isparta'da, bayan milli takımının da Konya'da hazırlıklarını sürdürdüğünü hatırlattı. Hem erkeklerin, hem de bayanların şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Halter Federasyonu Asbaşkanı, Erol Bilgin, Mete Binay ve İzzet İnce'den madalya beklediklerini söyledi.
Bayanlarda, özellikle Sibel Özkan ve Nurcan Taylan'dan madalyanın yanı sıra dünya rekoru da beklediklerini dile getiren Türkeş, ''Durumları çok çok iyi. Ciddi bir sakatlık olmazsa dünya rekoru gelir. Ayrıca, Aylin Daşdemir ve Sibel Şimşek'ten de madalya beklentimiz var'' dedi.
Türkeş, madalya sıralamasında ilk 3'e girmeyi hedeflediklerini belirterek, ''Türkiye, ev sahibi avantajını kullanmak istiyor. Antalya halkından ilgi ve destek bekliyoruz. Türk halkının, Dünya Basketbol Şampiyonası'na gösterdiği ilgiyi, halterde de istiyoruz'' dedi. Dünya Halter Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takım şöyle: Erkekler: Gökhan Kılıç (56 kilo), Bünyamin Sezer, Erol Bilgin (62 kilo), Mete Binay (69 kilo), Samet Keleş (77 kilo), İzzet İnce (85 kilo), Semih Yağcı (77 kilo), Hakan Yılmaz (+105 kilo) Bayanlar: Nurcan Taylan, Sibel Özkan (48 kilo), Aylin Daşdemir (53 kilo), Sibel Şimşek (63 kilo), Bedia Tunadağ (58 kilo), Hatice Yılmaz (69 kilo), Ümmühan Uçar (+70 kilo).
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri