Tgc Başkanı Olcayto: Gazeteciler Hedef Gösteriliyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciler olarak bölündüklerini belirterek bütünlük sağlayamadıklarından yakındı. Medya için konuşulacak çok şey olduğunu söyleyen Olcayto, gazetecilerin tehdit edilmesi ve...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciler olarak bölündüklerini belirterek bütünlük sağlayamadıklarından yakındı. Medya için konuşulacak çok şey olduğunu söyleyen Olcayto, gazetecilerin tehdit edilmesi ve hedef gösterilmesinin ciddi bir sorun haline geldiğini ifade etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), düzenlendiği 'Medya –Siyaset İlişkileri' toplantısında Türkiye’deki ve dünyadaki medya, siyaset ve sermaye ilişkisi ele aldı. Basın Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

'GAZETECİLER BÖLÜNDÜ'

Gazeteciler olarak bütünlük sağlayamadıklarından yakınan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Medya için söylenecek çok şey var. ‘İçi bizi, dışı sizi yakar’ demek belki de doğru. İçi bizi yakıyor; çünkü gazeteciler olarak; bir bütünlük sağlayamıyoruz. Ne yazık ki son derece sert bir şekilde bölünmüş durumdayız. Birbirimizi sevmiyoruz, birbirimizi zaman zaman hedef gösteriyoruz. O kadar hedef gösteriyoruz ki, bu konuda tehdit alan arkadaşlarımız var. Bu da elbette meslek örgütü olarak bizi çok üzüyor. Bunun dışında geçen sene, siyasi baskılarla çok zorlandığımız bir yıl geçirdik. Bu sene hiç değilse ‘cezaevindeki arkadaşlarımız dışarıda’ diye kendimizi biraz daha rahat hissediyoruz; ama sansür özellikle de oto sansür hâlâ devam ediyor. Ana akım medyada haber gizleme, halkın gerçekleri öğrenme hakkına sansür koyma girişimleri hızla devam ediyor. ‘Basın özgürlüğünde bizi niye son sıralarda gösteriyorlar?’ diye iktidardan kızanlar var." dedi.

'TÜRKİYE’DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAYAN ÜLKE İLAN EDİLDİ'

Doğrular halktan gizlendiği zaman basın özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini belirten Olcayto, "Basın özgürlüğünü eğer evrensel ölçütlerde ele alırsak; halkın gerçekleri öğrenmek, doğruları bilmek hakkıdır. Bu hak, halktan gizleniyorsa o zaman o ülkede basın özgürlüğü yok demektir. Uluslararası örgütler yaptıkları son açıklamalarda, ‘Türkiye’yi basın özgürlüğü olmayan ülke’ olarak ilan ettiler. Bu da ayrıca bütün ülke için üzücü diye düşünüyorum.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri