TFFHGD Boyalı’ya yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Konya Şubesi, U17 Liginin 4. haftasına dahil Konyada oynanan ve 2-2 sonuçlanan İhsaniye G.B.-Karapınar Belediyespor maçının hakemi Aslıhan Boyalıya yapılan saldırıyı kınadı.

Konu ile ilgili olarak TFFHGD Konya Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Spor nedir? Spor; barış, dostluk, kardeşliktir. Hakemler de bu kriterlerin içinde görevlerini hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yapan spor camiasının fertleridir. Maalesef 30 Kasım 2009 tarihinde Atatürk Stadı 3 No’lu Saha’da oynanan U17 İhsaniye G.B.-Karapınar Belediyespor müsabakasında, İhsaniye G.B. oyuncusu tarafından müsabakanın hakemi Aslıhan Boyalı’ya karşı kaba kuvvet kullanılarak yapılan saldırı olayını şiddetle kınıyoruz.

Türk ulusu ve Müslüman aleminin dini bir bayram kutladığı günde görev yapan ve futbol müsabakalarının oynanmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan camiamız üyelerinin bu gibi saldırılar karşısında hukuk ve adalet ilkeleri içerisinde kalarak haklarının savunulacağının bilinmesi gerekir. Konya Futbol İl Temsilciliği ve taban birliklerinin bu konuda daha duyarlı ve hassas davranacağı kanaatini taşıyoruz. Hakem camiası olarak görevlerimizi yılmadan sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri