TFF şike yapmasın!

58. Madde değişikliği ile ilgili açıklama yapan Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, Değişiklik gerçekleşir ve şike yapanlar ligde kalırsa her platformda hakkımızı arayacağız dedi
58. Madde değişikliği ile ilgili açıklama yapan Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, “Değişiklik gerçekleşir ve şike yapanlar ligde kalırsa her platformda hakkımızı arayacağız” dedi

Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı, 26 Ocak’ta yapılacak TFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda 58.maddede bir değişiklik yapılıp, kulüp yöneticileri şikeden ceza alır ve şike yapanlar ligde oynamaya devam eder, aynı sezon küme düşen takımların mağduriyetinin giderilmesi konusunda bir yaptırım uygulanmaz ise Konyaspor Kulübü olarak UEFA, FİFA, CAS ve adli yargı tazminat talebi dahil olmak üzere her platformda haklarını savunacaklarını söyledi.
Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı’nın konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: 2010-2011 futbol sezonu sonunda adli yargı tarafından ortaya çıkartılan şike iddiaları aynı sezonda ligden düşen  Konyaspor kulübü tarafından yakından takip edilmektedir. İddianamenin mahkemece kabul edilmesinin ardından TFF’nin kendi görev alanı içerisinde şike iddiaları hakkında kurullarının raporları doğrultusunda futbol disiplin talimatı çerçevesinde gereğini yapmasını beklerken, bilindiği üzere 26 Ocak 2012 tarihinde genel kurul çağrısı yaparak futbol disiplin talimatının 58.Maddesinde değişiklikler yapılması hususunun görüşülmesi amaçlı genel kurulun takdirine sunmuştur.
İddiaların ortaya atılmasından bu tarafa geçen süre içerisinde tüm gözler şike yaptığı iddia edilen kişi ve kulüplerin üzerine çevrilmiş ve bu iddiaların doğru çıkma ihtimaline karşılık futbol ailesinin göreceği maddi ve manevi zarar en az seviye de tutulmaya çalışılmıştır. Bu iddiaların ispat edilmesi durumunda buradan peşinen zarar görmüş ve küme düşmüş Konyaspor, Bucaspor ve Kasımpaşa kulüplerinin hakkı hukuku olarak olaya bakan, yorum ve bakış açısına rastlanamamıştır.
Eğer ki 2010-2011 futbol sezonunda suç işlenmiş ise futbol hukukuna göre disiplin talimatı sezon biter bitmez uygulanmalı ve ilgili maddeye göre takımların cezalarının verilmesi gerekirdi. Ve takımlara ilgili maddeye göre verilecek cezalara göre eksi puan uygulaması veya sıfır puan uygulaması verilmiş olsa idi bugün Konyaspor’un Süper Lig’de olması gerekirdi. Kararın gecikmiş olması adaletin gecikmiş olmasını gerektirmez.
2010-2011 sezonunda 58.maddenin herhangi bir şekilde uygulanmaması şike yaptığı iddia edilen takımları kurtarma amaçlı ise açıkça federasyon kendi eliyle şikenin en alasını yapıyor demektir. Böyle bir uygulamada FİFA’ya Türkiye Futbol Federasyonunu şike yapmakla şikayet etme hakkımız saklı tutulmaktadır. Eğer ki futbolumuzun geleceğini kurtarma adına 2010-2011 sezonu evrensel hukuk kurallarının dışına çıkılarak   mağduriyetler giderilecekse kesinlikle bu mağdurların içinde ligden düşen takımlarında yer alması gerekmektedir. Toplam 19 maçın gözlem ve şüpheli kapsamında olan tescil edilmiş bir ligden düşen takım olmakla en fazla zarar gören Bucaspor Kasımpaşa ve Konyaspor kulübü olmuştur. Tamamlanmış bir ligden 6 ay sonra geriye dönük olarak disiplin talimatında  değişiklik yapmak hiçbir evrensel hukuk kuralı ile bağdaşamaz.
58.madde değişir, kulüp yöneticileri şikeden ceza alır ve şike yapanlar ligde oynamaya devam eder, düşenlerin esamesi bile okunmaz ise Konyaspor Kulübü olarak UEFA, FİFA, CAS ve adli yargı tazminat talebi dahil olmak üzere her platformda hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Bilindiği üzere TFF genel kurulunun disiplin talimatını değiştirmek gibi bir görev yetkisi bulunmamaktadır. Genel kurulun tavsiyesi ile de olsa bu görev yetki ve sorumluluk tamamen TFF yönetim kurulunundur. Yönetim kurulunun genel kurulundan aldığı bu yetki sorumluluğu en doğru şekilde kullanacağından Konyaspor kulübü olarak şüphemiz bulunmamaktadır.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri