Tezcan: Başbakan Gittiği Her Yerde Bir Diktatör Edasıyla Karşılanmak İstiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gittiği her yerde bir diktatör edasıyla karşılanmak istediğini savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gittiği her yerde bir diktatör edasıyla karşılanmak istediğini savundu. Tezcan, Muğla Valisi'nin Hitler rejiminde bile yayınlanmayan toplantı yasağı genelgesi yayınlattığını iddia ederek, "Muğla Valisi toplantıları yasaklayacağına şunu yapsın ya da bütün valiler şunu yapsın; şehrin girişine artık başbakan geleceği zaman şu tabelayı assınlar; 'Dikkat Başbakan geliyor.' Türkiye artık başbakan geliyor uyarıları ile uyarılacak bir Türkiye noktasına geldi." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Silifke ilçe başkanlığınca düzenlenen toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın kendi yandaşı olmayan sermaye sahiplerini susturduğunu iddia eden Tezcan konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Önce sivil toplum örgütlerini baskıyla sindirdi, sendikaları kendi kontrolü altına aldı. Üniversiteleri kontrol altına almaya çalışıyor, ama deli fişek, o yürekli gençlik Başbakan'ın kontrolü altına girmiyor. Onun için Ankara'da, İstanbul'da direniyor. Üniversite rektörlerini kontrol altına aldı ve şimdi artık öyle bir noktaya geldi ki Başbakan gittiği her yerde bir diktatör edasıyla karşılanmak istiyor. Muhalefetin en küçük bir itirazının olmayacağı Türkiye yaratmak istiyor. Kendi yandaşı olmayan sermaye sahiplerini susturdu, onların üzerine gitti, şimdi daha önce ittifak içerisinde olduğu sermaye gruplarıyla da çatışmaya başladı. Niye, çünkü tek yetki bende olacak demeye başladığı andan itibaren iktidar kendi içerisinde çatlak vermeye başladı. Sen mi, ben mi yöneteceğim demeye başladılar. Şimdi sormak lazım 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu'nda imzaladıkları irticayla mücadele eylem planında yazanları acaba aradan geçen 9 sene sonra, bugün dershanelere de mi uygulamaya çalışıyor. Orada yaptığı bir iktidar çatışmasını o küçük yavrularımızın üzerinden mi iktidar paylaşımı hesabı yapıyor."

Başbakan'ın Muğla’ya gideceğini ve Muğla Valiliği'nin bir genelge yayınlatıp, 4 gün Muğla’da gösteri yapmanın, bir araya gelmenin yasaklandığını aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Hitler rejiminde bile yayınlanmayan genelgeleri yayınlayan valiler yarattı bu iktidar. Başbakan Türkiye’nin hangi noktasına giderse orada vatandaşın demokratik haklarını, toplanma özgürlüğünü kullanma imkanını elinden alan genelgeler yayınlatıyor. Vatandaşı azarlayan Başbakan, vatandaşa küfreden vali, Başbakan geliyor diye toplantıları yasaklayan vali. Ben Muğla Valisi'ne sesleniyorum, toplantıları yasaklayacağına şunu yapsın ya da bütün valiler şunu yapsın; şehrin girişine artık Başbakan geleceği zaman şu tabelayı assınlar; 'Dikkat Başbakan geliyor.' Türkiye artık başbakan geliyor uyarıları ile uyarılacak bir Türkiye noktasına geldi. Türk demokrasisi ne yazık ki böyle bir noktaya geldi. Şimdi Türk demokrasisini bu haddeden çıkartıp gerçekten Türk milletine yakışan bir hale getirmek için 'demokratik devlet her yerde adalet için CHP' diyelim.”

Parti binası önünde toplanan CHP’liler ise Tezcan’a sevgi gösterilerinde bulundu. Toplantıya CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Mersin İl Başkanı Faruk Akar, Mersin Belediye Başkanı Macit Özcan ve Silifke Belediye başkan aday adayları katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri