Tezcan, Akşehir Gençlik'i kınadı

Futbol Amatör Küme U17 Liginde mücadele eden Havzanspor sezonun 6. hafta maçında deplasmanda oynadığı Akşehir Gençlikspor maçında rakibi tarafından çirkin hareket ve söylemlerle karşılaşı karşıya kal

Futbol Amatör Küme U17 Liginde mücadele eden Havzanspor  sezonun 6. hafta maçında deplasmanda oynadığı Akşehir Gençlikspor maçında rakibi tarafından çirkin hareket ve söylemlerle karşılaşı karşıya kaldı. Havzanspor Kulüp Başkanı Fevzi Tezcan yaşanılan bu olaylara büyük tepki göstererek Akşehir Gençlikspor oyuncuları ve yönetimini kınadı. Tezcan Havzanspor isminin hiçbir zaman Fair-Play dışında anılmadığını ve kulüp olarak spor ve sporcu ahlakına büyük önem verdiklerini söyledi.
Fevzi Tezcan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi  “ Kulübümüz U17 takımı hafta sonu deplasmanda Akşehir Gençlikspor ile karşı karşıya geldi. Ancak maçta ev sahibi olan rakibimizin yaptığı davranışlar spor ahlakına ve Fair-Play'a yakışmamıştır. Çocuk yaşta amacı spor yapmaktan başka bir şey olmayan ve spor ahlakını aşılamaya çalıştığımız sporcularımıza aynı yaştaki rakipleri tarafından yapılan davranışlar ve küfürlü sözler çok çirkin ve asla kabul edilemez bir harekettir.  Müsabaka boyunca devam eden çirkin harektelere karşı maç sonrasında kendilerini tebrik etmek isteyen oyuncularımıza saldırılması ve bu duruma Akşehir Gençlikspor yönetiminin göz yumması kulübümüzü  derinden üzmüştür. Yaşanan çirkin olaylar sonrasında 6 sporcumuz hastanelik olurken Yalçın Eken isimli sporcumuzun ise kolu kırılmıştır. Bu yaştaki çocuklara sporu eğlenceye dönüştürerek yarışma ruhunu arkadaşlıkla birlikte aşılamak gerekirken bu olayların yaşanması ve o yaştaki sporcuların karşılaşma sonrasında karakola düşmesi ev sahibi ekip için büyük bir ayıptır.

Biz havzanspor olarak tamamen Fair–Play ruhuna uygun karakterli vatanını seven bireyler yetiştirmeye çalışırken bu yapılan kötü uygulamalar, öncelikle Konya sporuna ve Türk sporuna zarar vermektedir. Bu olaylar olurken ve olaylar sonrasında  sporcularımızın hastane de ve polis merkezindeki süreç de  hiç bir Akşehir Gençlik spor kulübü yöneticisinin özür dahi dilememeleri, Akşehir Gençlik spor kulübünün Fair–play ruhundan yoksun olduğunun bir göstergesidir. Sporcularımıza yapılan bu olayları kınıyoruz. Bütün bu olaylar esnasında takımımız sporcularına polisimizin tutum ve davranışlarından dolayı emniyet birimlerine teşekkür ediyoruz”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri