TEYAD kursları büyük ilgi görüyor

TEYAD ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile birlikte, Konyalılara Aile Eğitim Merkezi'nde ücretsiz eğitim fırsatı sunuluyor. Eğitim merkezinin Eylül dönemi kayıtları ise başladı

Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği (TEYAD) aile danışmanlığından Kur-an Kursu'na kadar bir çok alanda eğitim vermeye devam ediyor. TEYAD, Selçuklu Halk Eğitim Müdürlüğü'nün dernek binasında yaptığı Eğitim Merkezi'nde çok sayıda çocuk öğrencinin de gelişiminde etkin bir rol oynuyor.

Dernek binasında Gençlik Merkezi Erkam Kitap Kafe, Aile Danışmanlık Merkezi, Kariyer Merkezi ve Misafirhane de bulunuyor. Öğretmenler ise Halk Eğitim Müdürlüğü'nden geliyor. Derneğin öne çıkan diğer özelliği ise Kardeş Edindirme Projesi. TEYAD, bu proje ile bir zengin ile bir fakiri buluşturma yönünde çalışmalar yapıyor. Böylelikle öğrenciler, şehre geldiği ilk günden okul bitişine kadar her türlü eksiği belirlenen bir hayırsever tarafından gideriliyor. Dernek binasında Sümeyra Akay, Sevgi Engür, Mediha Kurt ve Seval Kışla çeşitli branşlarla öğrencilerin gelişimini yakından takip ediyor. Öğretmenlerden, Çocuk Gelişimi Öğretmeni Sevgi Engür, "Kurslarımızın amacı öğrencilerimizin gelecekte bir meslek edinmesini sağlamak ve onların bu yönde eğitim ve öğretim eksiğini karşılamaktır" diye konuştu.

KURSLARIN TAMAMI ÜCRETSİZ

Verilen dersler hakkında bilgi veren Engür, "Öncelikli olarak belirtmek isterim ki, kurslarımızın tamamı ücretsizdir. Verilen eğitim ise tamamen geri dönüşlü olarak yapılmaktadır. Yani sertifika alan herkes verilen eğitimi tam anlamıyla aldığını kanıtlıyor. Kurslarımıza genel olarak ilahiyat alanında eğitim almak isteyen ve imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler geliyor. Çocuk gelişiminde ise 7 yaşına kadar öğrencilerimiz ile yakından ilgileniyor ve eğitimini eksiksiz veriyoruz. El becerilerini geliştiriyoruz. Şu anda 200'e yakın öğrenci bulunmakta. Dernek binamız yeni ve güzel bir bina. Dolayısıyla öğrenciler verilen derslerin yanında aşağı katımızdaki odalarda vakit geçirebiliyor" ifadelerini kullandı.

EYLÜL KAYITLARI BAŞLADI

Engür, ayrıca Eylül ayı kayıtlarının başladığını ve yoğun ilgiden dolayı öğrencilerin ellerini çabuk tutması gerektiğini belirterek, "Eğitim alan öğrencilerimiz Eğitim Merkezi'nden çok memnunlar. Derslere büyük bir ilgi var. Eylül ayı dönemi için kayıtlarımız da şimdiden başladı. Öğrencilerin ve velilerin ellerini çabuk tutması gerekiyor. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere, sabah-öğle-akşam saatlerinde öğrencilerimizin müsait olduğu zamana göre ders saatlerimiz de mevcut. Yine alanında bir ilk olan evlilik öncesi ve evlilik sonrası danışmanlık yapmaktayız. Selçuklu Halk Eğitim Müdürlüğü ile TEYAD işbirliği çerçevesinde öğrencilere eğitim alanında güzel imkanlar sağlanıyor. Kurslarımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler Zafer Meydanı yakınındaki Ferah İş Hanı karşısında bulunan Aile Eğitim Merkezi'mizi ziyaret edebilirler" ifadelerini kullandı.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri