Tetaş: Metal Demir Çelik’in Elektriğini Kestik

Medyada Erege Metal Demir Çelik San ve Tic. AŞ’nin borçlarını ödememesine rağmen Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ) tarafından elektriğinin bir türlü kesilmediği yönündeki haberlere, TETAŞ’tan bir açıklama geldi.

Medyada Erege Metal Demir Çelik San ve Tic. AŞ’nin borçlarını ödememesine rağmen Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ) tarafından elektriğinin bir türlü kesilmediği yönündeki haberlere, TETAŞ’tan bir açıklama geldi. TETAŞ yetkilileri söz konusu firmanın borçlarını ödememesi nedeniyle 15 Ocak’ta elektriğinin kesildiğini, daha sonra yapılan ödemeler sonucunda 6 Martta tekrar açıldığını ancak borçların yeniden artması nedeniyle 3 Mayıs’ta tekrar elektriğin kapatıldığını açıkladı.

TETAŞ yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan bütün girişimlere rağmen borcunu kapatmaması nedeniyle mevcut teminatları nakde çevrilerek 29 Temmuz 2013 tarihinde şirket ile yapılan Elektrik Satış Sözleşmeleri (ESA) TETAŞ tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. Söz konusu şirket, İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nce atanan denetim kayyımları tarafından yönetilmektedir. Borçların ödenmesi ve elektriğin açılması için, şirket ve kayyım heyeti tarafından bugüne kadar tabi olduğumuz mevzuat yönünden tarafımızca kabul edilebilecek bir teklif getirilememiştir. Denetim kayyımların talebi üzerine ilgili mahkemenin kararıyla İzmir-Aliağa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan tesis Sivas Demir Çelik İşletmeleri AŞ'ye (SİDEMİR) kiraya verilmiştir. SİDEMİR, yeni işletmeci olarak mevzuat gereği Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi'nden kiracı sıfatıyla elektrik enerjisi almaktadır. Teşekkülümüz tarafından, İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi’ne alacağımızın tahsilinin şirketin mahkemece el konulan nakitlerinden karşılanmasına yönelik müteaddit defalar yazılı taleplerde bulunulmuş, ancak gerek kayyım heyeti ve gerekse şirket tarafından mahkemeye bu yönde müracaat olmamış, mahkeme talebimizi reddetmiştir. Alacaklarımızın tahsili yönünde her türlü girişim devam etmektedir."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri