Teşvikler anlatıldı

Konya SMMM Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü tarafından birlikte düzenlenen “Güncel Teşvikler ve İstihdam” konulu bilgilendirme semineri Konya SMMMO hizmet binasında gerçekleştirildi

Seminere Çalışma Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, İŞKUR il müdürü Emrah Keleş, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz ve çok sayıda Konya SMMMO Üyesi katıldı. Seminerde rekabetin arttığı, nitelikli istihdamın önem kazandığı günümüzde, işverenlerin yararlanabilecekleri destek, teşvik ve uygulamalarla ilgili bilgilendirme yapılacağını belirten Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek;”Ülke olarak önemli bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, özellikle firmaların işlerini yaparken daha rahat hareket edebilmeleri amacıyla son zamanlarda çıkarılmış olan teşviklerin işverenler için oldukça önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Şunu önemle belirtmek isterim ki tüm işçi ve işverenin bu konuda daha bilinçli olup teşvik ve desteklerden yararlanmaları gerekmektedir. Seminerimize katkılarından dolayı İŞKUR il Müdürümüze ve SGK İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” şeklinde belirtti.

MUHASEBE HAFTASI YOĞUN GEÇTİ

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla kutlanan Muhasebe haftasını geride bıraktıklarını ve Muhasebe haftasında yoğun etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Özselek “Son derece yoğun olarak geçirdiğimiz muhasebe haftasının açılışını üyelerimizin yoğun olarak katıldığı kokteyle yaptık. Ardından gelir vergisi beyanında özellikli konular seminerimizi ve LUCA Bağımsız denetim programı tanıtım seminerimizi gerçekleştirdik. Ayrıca Kamu kurum ve kuruluşlarını, Basınımızı ziyaret ederek muhasebe haftasının önemini anlattık. Üyelerimizin aileleriyle katıldığı gala yemeğimizle muhasebe haftasını sonlandırdık.  Ayrıca 8 mart dünya kadınlar günü yemeğimizi bayan üyelerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Oldukça yoğun bir haftayı bugün gerçekleştirdiğimiz seminerle sonlandırıyoruz. Konya Mali Müşavirler Odası olarak mesleğimize hizmet eden her türlü faaliyete aralıksız devam ediyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz eğitim ve sosyal faaliyetlerde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde açıkladı. Başkan Özselek’ten sonra kürsüye gelen Çalışma Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, “Cumhurbaşkanımız milli seferberlik programı başlattı. Bunun hemen akabinde sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu 6 ocakta Konya’ya gelerek çalışma hayatında milli seferberlik programı başlattı. Bu program çerçevesinde ilk turda tüm illerimizi dolaştık. Teşvikleri ve milli istihdam seferberliği kapsamındaki uygulamalarımızı anlattık. İkinci turda da geri dönüşlerini almak için tekrar illeri dolaşıyoruz. Özellikle son zamanlarda uygulanan teşviklerde mali müşavirlerin kilit nokta olarak bu konuyu çok iyi anlamasını istiyoruz. Bakanlığımız yeni teşviklerini yerinde tespit edip işverene önerilerle katkı sağlayabilir ve bizim seferberliğimize katkı sağlayabilirsiniz. Konya bizim çok takdir ettiğimiz bir ilimiz inşallah Konya her olumlu olayda ilk üçe girecek.” Açılış konuşmalarının ardından Güncel Teşvikler ve İstihdam konularında İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü tarafından detaylı bilgilendirme yapıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri