Tespih çekmek sağlığa da faydalı

Tespih çekmenin faydası saymakla bitmiyor. Osmanlı Gümüşçülük çalışanı Ahmet Aka, farklı tespihlerin çeşitli hastalıklara iyi geldiğini belirterek, tespihin bugüne kadar pek bilinmeyen ve insan sağlığına olan şaşırtıcı faydalarını anlattı.

Tespih çekmenin faydası saymakla bitmiyor. Osmanlı Gümüşçülük çalışanı Ahmet Aka, farklı tespihlerin çeşitli hastalıklara iyi geldiğini belirterek, tespihin bugüne kadar pek bilinmeyen ve insan sağlığına olan şaşırtıcı faydalarını anlattı. Hakkında yüzlerce eser verilen tespih, birçok alana kültürel ve sanatsal olarak konu olmuştur.

İnsan hayatında köklü bir geçmişi olan ve Osmanlı döneminde kültür olarak görülen tespih, günümüzde bu özelliğini kaybetmiş duruma geldi. Bunun yanı sıra tespihe olan ilgisi hastalık boyutuna ulaşmış ve farklı tespihler ile koleksiyon yapan tespih meraklıları da var. İnsan sağlığı açısından birçok faydası olan tespihin, her bir tanesi eşsiz ve büyük bir sabır ile diziliyor. Aka, “Doğanın gizemli güzellikleri ve sırları tespihe dizilmiştir. Usta eller ile işlenen benzersiz taşlar kıymetli ve bir o kadar da sağlıklıdır. Dükkanımızda çok farklı özellikte ve büyüklükte tespihler yer alıyor.    İnsanlarımız ne yazık ki tespihin sağlık açısından çoğu faydasını bilmiyor. Kuka tespihi, en çok kullanılan tespih malzemelerinden biridir. Kuka tespihler, kuka ağacının meyvesinden  elde edilen bir malzemeden üretilmektedir. Kuka sert bir maddedir. Sert olunca tespih yapımına daha uygundur.  Kuka tespihi renk değiştirme özelliğine sahiptir. Halk arasında karartma olarak da bilinmektedir. Kuka tespih eldeki mikrobu dezenfekte ettiği için sağlık açısından da tespih severlerin kullandığı bir  tespih türü oluyor. Kehribar tespihi yine alıcısı çok olan tespih türleri arasında yer alıyor.

Kehribar, özellikle soyu tükenmiş bir çam ağacından oluşan reçinenin fosilleşmiş hali ile elde ediliyor. Boğaz ve tiroid enfeksiyonlarını tedavide diğer taşlardan daha üstün bir özellikte bulunuyor. Kehribar sol el ile oynandığı zaman bedendeki elektriği topluyor. Olumsuz yükü bedenden topladığı için depresyona karşıda faydalı. Koleksiyonluk ve pahalı olan Ametist taşlı tespihler, volkanik kayaçların içindeki gaz boşluklarında oluşuyor. Mor veya  çok açık renkli ametistler, en güçlü enerjiye sahiptir. Ruhsal ve fiziksel birçok insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Tespih, basit bir şey değildir. Tespih bir kültürdür. Bu kültürü yaşatmak için, sevenlerini tespih ile buluşturmak için hizmetimize devam ediyoruz” dedi.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri