Teslim olmayacağız

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve Konya'daki bazı gazete sahipleri Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca’yı makamında ziyaret etti. Karaca, “Gazetelerimizin sorunları, bizim sorunumuz. Teslim olmayacağız” dedi

Konya Gazeteciler Cemiyeti(KGC) Başkanı Sefa Özdemir, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’yı makamında ziyaret ederek başarılar diledi. Sefa Özdemir’e ziyaretinde BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan, Merhaba Gazetesi sahibi Rifat Tankut, Anadolu'da Bugün Gazetesi sahibi Ahmet Baydar, Anadolu'da Manşet Gazetesi sahibi Hasan Kiraz, Memleket Gazetesi sahibi Adem Alemdar, Yeni Haber Gazetesi sahibi Lokman Koyuncuoğlu, Rasyonel Gazetesi sahibi Sadrettin Soranlar, Konya Takip Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Yaşa ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen eşlik etti.

SORUNLARINIZ BİZİM DE SORUNLARIMIZ

Konya Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Sefa Özdemir ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca BİK’in birinci amacının Türkiye’de gazeteciliğin her alanda gelişmesi ve güçlenmesi olduğunu kaydetti. Gazeteciliğin gelişmesi için her türlü desteği vermeye ve işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Karaca, “Gazetelerimizin sorunları, bizim sorunumuz. Gazetelerimizin yapısal anlamdaki sorunları ile dijital çağ aynı döneme geldi. İnternet medyası noktasında bize düşecek sorumluluğun farkındayız. Yazılı basın bitti deyip tabi ki teslim olmayacağız. İnternet medyasında da BİK öncü kuruluş olacak. Bu nedenle bilişim altyapısı alanında kurumumuzun ciddi çalışmaları var. Yeni bir otomasyon sistemi geliştirdik. Gerekli detaylar ilerleyen dönemlerde paylaşacağız” dedi.

BİK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

KGC Başkanı Sefa Özdemir ise Konya’daki gazeteciler adına Genel Müdür Karaca’ya yeni görevinde başarılar dileyerek, kabullerinden ötürü teşekkür etti. Özdemir, “54 yıldır faaliyet gösteren BİK, kamu nezdinde eskiye nazaran daha çok biliniyor. Basın İlan Kurumu gazeteler için önemli bir kurum. Anadolu’daki gazetelerin nefes alabilmesi adına BİK üzerine düşeni yapıyor. Bu noktada BİK Genel Müdürlüğü'nden, il şubelerine kadar herkese ayrıca teveccühlerimizi sunuyoruz” dedi. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, ziyaretin anısına Karaca’ya içerisinde Arapça kelimelerinden oluşan bir semazenin yer aldığı çerçeve hediye etti.

Ayrıca Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut da Karaca'ya En'an Suresi'nin hat ile süslenmiş 162. ayeti ve mealinin bulunduğu bir tablo ve Merhaba Arapça Gazetesi'ni taktim etti. Merhaba Arapça'yı inceleyen Karaca, Konya'dan böyle bir çalışmanın çıktığından dolayı sevindiğini belirtti. Genel Müdür Karaca da ziyaretin anısına KGC Başkanı Sefa Özdemir’e Basın İlan Kurumu yayınlarından çıkan “Basın İlanlı Asr-ı Hayat” isimli prestij eseri takdim etti. Ziyarette Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey de hazır bulundu.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri