"Teşekkür Yerine Ceza Verilir Gibi Görevden Alındılar"

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya, görevden alınan okul müdürlerine verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ederek, “Yıllarını eğitime adamış okul müdürlerine teşekkür yerine ceza verilir gibi görevden alındılar”...

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya, görevden alınan okul müdürlerine verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ederek, “Yıllarını eğitime adamış okul müdürlerine teşekkür yerine ceza verilir gibi görevden alındılar” dedi.

Aktif Eğitim Sen Kayseri Şubesi tarafından yeni MEB yasası ile görevden alınan okul müdürlerine vefa yemeği verdi. Yemekte konuşan Şube Başkanı Ayhan Kaya, “Okul müdürlerimizin bu şekilde görevden alınmaları üzüntü vericidir. Senelerini eğitime adamış tecrübeli okul müdürlerinin taltif edilmesi gerekirken, ödül yerine hiçbir dayanağı olmayan tek farklarının sadece kendileri gibi düşünmediklerinden, ceza verilir gibi görevden alınmaları dünyanın hiç bir yerinde mazur görülemez” diye konuştu.

Ayhan Kaya, evrensel hukuk kurallarının tamamen dışında kalarak “ben yaptım oldu” mantığı ile çıkarılan yasaların milletin nezdinde de kabul görmeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi: “Çünkü hiç bir siyasi görüşün kendinden olmayanların liyakatına bakmadan görevden alma hakkı yoktur. Bu şekilde yapılan haksızlık er geç hukuki anlamda geri döneceğine inancımız tamdır. Bu şekildeki bir yönetim anlayışının sonunun olmayacağını biliyoruz. Hiç bir objektif kriterin olmadığı bir değerlendirme ile liyakat bertaraf edilmiş ve okullar liyakat yerine sadakat ile yönetilmeye başlamıştır. Bu gidişatın eğitimi kaosa sürüklemekten başka bir sonucu olmamaktadır. Son olarak görevden alınan müdürlerimiz davetimize icabet ettikleri için teşekkür ediyorum. Ne kadar tecrübelerinin ve hakkaniyetli duruşlarının bakanlık tarafından görülmese de milletimiz tarafından görüldüğüne inanıyoruz.”

“Aktif Eğitim Sen üyesi olsun yada olmasın bütün görevden alınan müdürlerimizin arkasındayız” diyen Kaya, “Biz onların hukuki olarak haklarını arama konusunda her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

OKUL MÜDÜRLERİ SEVE SEVE ÖĞRETMENLİK GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEKTİR

Görevden alınan okul müdürleri adına konuşan eğitimci Salih Erdoğan, böyle bir organizasyondan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Erdoğan, “Görevden alınan okul müdürlerinin sanmasınlar ki makamları alındıkları için üzgünler. Okul müdürlerinin seve seve öğretmenlik yapacak. Esas üzüntülerimiz hiç bir kritere tabi tutulmadan görevden alınmaları ve bunca yıllık tecrübelerine hiç bir önem verilmemesidir. 'Cevher kadrini cevher fürüşan olmayan bilmez' sözünde de belirtildiği gibi bunca yıllık tecrübelerinin gün gelecek mutlaka kadrini bilen birileri çıkacaktır” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri