Tesadüf eseri futbolcu olmuş

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 1 milyon genci olan Hollandanın Avrupa ve Dünya şampiyonu olduğu bir yerde 20 milyon aslan gibi gencin Türkiyenin Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu almasını istiyorum dedi.
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği, “Her yönüyle sporcu sağlığı” sempozyumu BAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sempozyumun, “Antrenör Bakış Açısıyla Eksiklikler ve Çözümler” konulu oturumunda da Sivaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun söz aldı.
Uygun, futbol takımlarının başarısında sağlık ekiplerinin önemli rol oynadığına işaret etti. Türkiye’de futbolcuların sendika çatısı altında buluşması ve sağlık sigortası yapılmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğine işaret eden Uygun, bu konularda hazırladığı projeleri Futbol Federasyonu başta olmak üzere Başbakan ve ilgili bakanlıklara sunduğunu hatırlattı. Uygun, futbolcuların sanıldığı kadar büyük para kazanmadıklarını, herhangi bir sakatlıkta gerekli tedaviyi yaptıramadığı için futbolu bırakmak zorunda kalan futbolcular olduğunu ifade etti. Uygun, tam teşekküllü sporcu hastanesi ve rehabilitasyon merkezi ile sporcu huzur evi projeleri bulunduğunu belirterek, projelerin gerçeğe dönüşmesi için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
TESADÜF ESERİ FUTBOLCU OLDU
Yaşamı hakkındaki kısa bilgileri dinleyicilerle paylaşan Uygun, 5 haneli köyde büyüdüğünü, 14 yaşına kadar güreş yaptığını ve futbol yaşamının tesadüf eseri başladığını ifade etti. Uygun, futbola başlama hikayesini şöyle anlattı: “Bir arkadaşımın maçını izlemeye gitmiştim. Takımda oyuncu eksik olduğu için beni de oynattılar. Maçtan sonra antrenör gelip babamla konuştu. Babam ‘Sen artık güreşe gelmiyorsun. Ekrem hocan seni istiyor. Bundan sonra futbolcu olacaksın’ dediğinde üzülmüştüm. Çünkü Hamza Yerlikaya ile birlikte sırtı yere gelmeyen bir güreşçiydim.”
TÜRKİYE’NİN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Futbol oynadığı takımlarda görev yapan üst düzey teknik direktörlerin her zaman iyi yönlerini not alarak bunları uygulamaya çalıştığını dile getiren Uygun, gerçekleştirmek istediği birçok hayalinin de bulunduğunu ancak hayalperest olmadığını vurguladı. Bülent Uygun, hayallerinin arasında bir Anadolu takımını şampiyon yapmanın’ da olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Hayallerimin arasında tabi ki bir Anadolu takımını şampiyon yapmak, UEFA Kupası şampiyonluğu, bir Şampiyonlar Ligi Kupası, Milli Takım ile Dünya ve Avrupa şampiyonluğu gibi hayallerim var. Bunlar benim kendi hayallerim ve bu hayallerimi aşama aşama gerçekleştirmek istiyorum.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri