Terrarium

Terrarium

Terrarium dayanıklı cam bir kap içerisine dizayn edilen bitkiler ile oluşturan doğal bir minik bahçedir. orman havasını evinize işyerinize taşıyan harika bir tasarımdır. Doğa özlemi çekilen şehir hayatında bitkilerin neşeli birlikteliği ile buluşmanızı sağlayan terraium, ortamın havasını değiştiren büyüleyici bir dekorasyondur. Evlere ve ofislere çok hoş bir doğa esintisi getirir.

 

Terrarium Nasıl Yapılır

Terrarium cam fanuslar gibi dayanıklı cam kaplar içerisine toprak koyulup uygun bitkilerin düzenli bir tasarlama ile dizayn edilmesi şeklinde yapılır. Kaktüs, yosunlar, minik ağaçcıklar, cam içerisinde yetişebilecek çeşitli çiçekler ile düzenlenir. Cam kap içerisinde dolaşan hava ile beslenmeye uygun bitkilerden oluşturulur. Zaman zaman su püskürtülerek bakımı yapılır.

Terrarium Nereden Alınır

Terraium yapabilmek için fanus içerisinde yetişebilecek bitkileri ve özelliklerini bilmeniz gerekir. Her bitki Terrarium için uygun değildir. Düzenleme aşamasında uygun bitkilerin düzenli bir şekilde bir araya getirilmesi de büyük önem arz eder. Kendiniz yapamasanız da en güzel şekilde hazırlanmış birbirinden güzel terrariumları   internet sitesinde bulabilirsiniz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri