Terörün başı ABD

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Taşbaşı, “Elim patlama sonrası uçaklarımız hemen Kandil’i vuruyor. Artık kuklayı değil, kuklacıyı görün. Terörün başı Tel Aviv’dir, ABD’dir” dedi

Ankara’da yaşanan terör hadisesi sonucu yaşamlarını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, “Ankara bizim baş şehrimiz. İşin enteresan tarafı şu ki ülkenin idarecileri patlamalardan sonra olaylardan haberdar oluyor. Olay olduktan sonra Efkan Ala, Numan Kurtulmuş çıkıyorlar, ‘kınıyoruz, lanetliyoruz’ diyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan da aynı şekilde. Ne hikmetse geçtiğimiz hafta ABD Büyükelçiliği yayınladığı bir mesajla Ankara’da olası bir patlama sebebiyle vatandaşlarını uyarmıştı. ABD önlem alarak vatandaşını uyarıyorken bizim kendi ülkemizdeki idareciler böyle bir ihmalkarlık yapıyorlar. Üstelik ABD bu bilgiyi Türk hükümetinden aldık diyor” dedi.

Ankara’da bir önceki patlamanın yapılış şekli ile son saldırının yapılış şekli aynı olduğunu ifade eden Taşbaşı, patlamanın yine çalıntı araçla ve Suriye’den gelen bir terörist tarafından gerçekleştirilmiş olduğuna işaret etti.

ASIL HEDEF KANDİL DEĞİL

Ankara’da bombanın patlamasının ardından hava kuvvetlerin hemen Kandil’i bombalanmaya başladığını söyleyen Taşbaşı, şöyle konuştu: “Hedef doğru belki ama asıl hedef yanlış. Asıl hedef hep bölgemizi hep karıştırıyor. Bizim kuklalarla uğraşmayı bırakıp kuklacıyı vurmamız lazım. Yoksa kuklacı bizi kuklalarıyla vurmaya devam edecek. Artık kuklacıları bir görelim. Mısır, Libya, Cezayir, Fas derken Suriye’ye geldiler. Suriye karıştıktan sonra sınırlarımızda patlamalar olmaya başladı daha sonra içimize girdi. Dün Ankara’da oldu, yarın Konya’da olmayacağına bir garantimiz yok. Olan sivil halka oluyor. Bunun önlemi nasıl alınacak? Çözüm belli; Erbakan Hocamız iktidara geldiğinde Amerikan Büyükelçisi onu ziyaret ediyor ve İran’la ticareti artırmayacaksınız, ülkenizdeki çekiç güce dokunmayacaksınız dedi.

Hocam o büyükelçiyi bir çay içirip gönderdi ve dediklerinin tam tersini yaptı. Refah Partisi döneminde ‘çekiç güç’ bu ülkeden gönderildi ve hiç bir vatan evladı şehit olmadı. Hedef Kandildir ama asıl hedef Kandil değildir. Terörün başı Tel Aviv’dir. Terörün başı ABD’dir. Bugün kendi çıkarları doğrultusunda İslam toprakları ve topraklarımızı bu ülkeler karıştırmaktadır. Milli Görüşçüler olarak bizler devamlı söylüyoruz. Bugün bu toprakların karışmasının sebebi, İsrail’in devlet kurmak için istediği Filistin topraklarıdır. Bugün Suriye’nin Filistin’in Mısır’ın yaşadığı sorunlar bundan kaynaklanıyor. Terör aynı merkezlidir. İdarecilerimizin tekrar İslam Birliği’ni harekete geçirmeleri lazım.”

ÖRGÜTLER GENÇLERLE BESLENİYOR

Terör olaylarına karışanlara bakıldığı zaman 20-25 yaşlarındaki gençlerin görüleceğini ifade eden Taşbaşı, konuşmasına şöyle devam etti: “Liselerde, üniversitelerde gençlerin akıllarına giriyorlar. PKK, PYD veya diğer terör örgütlerine kanalize edilmiş gençler görüyoruz. Ak Parti hükümeti 13-14 yıldır bu ülkenin başındadır ve bu gençlerden sorumludur. Bu ülkedeki ailelerin 3 çocuk yapma problemi yoktur. Evlatlarına sahip olamama problemi vardır. Herkes çocuğunu belirli bir noktaya kadar yetiştiriyor fakat belirli bir noktadan sonra aile çocuğuna sahip çıkamıyor. Bunun sorumlusu devlettir. Sokaklarda çocuklar açsa, sefilse, insanlar yokluk, fakirlik çekiyorsa bu işlere bulaşıyorlar. Terör gençleri kullanıyor. Gençlerin ahlak ve maneviyat çerçevesinde eğitimi durumunda bu gençlik teröre yönelmez. Terör meselesini çözebilmek için öncelikle kendi idarecilerimizin bu konuda dertlenmeleri lazım. Suriye’de yaşanan terör olayları bizi de etkiliyor. Suriye’deki insanları biz topraklarımıza kabul ettik. Bu insanlara sahip de çıkmamız lazım fakat emniyet güçlerimiz, istihbaratımız oradan gelecek muhtemel terör olaylarına karşı önlemlerini alması lazım. Milli İstihbarat Teşkilatımız çelik çomak mı oynuyor yoksa bu ülkenin güvenlik istihbaratı için mi çalışıyor belli değil. Meclisteki grup toplantılarındaki ahkâm kesmeler terörü engellemiyor. Maalesef içimiz yanarak söylüyoruz ki terör olaylarına çözüm üreten tek parti var o da Saadet Partisi’dir. Geçmişte 11 aylık Refah-Yol iktidarında bu terörü çözdüysek aynı şekilde çözebiliriz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri