Terörü azdırdılar

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydilek, "Hükümetin uygulamaya koyduğu Çözüm Süreci, olumlu sonuç vermemiştir. Terör belası daha da azmıştır. Toplum huzursuz hale gelmiştir. Her gün şehit cenazeleri gelmektedir"dedi

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydilek, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Aydilek, basın toplantısında gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydilek, “Geçtiğimiz günlerde Cizre'de teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Özel Harekat Polisimiz Kemal Yılmaz'ın cenazesini hep birlikte son yolculuğuna uğurladık. Ülke ve Millet olarak sıkıntılı süreçten geçmekteyiz. Bu süreci doğru okursak, doğru yorumlayabiliriz. Dış güçler her zaman olduğu gibi İsrail ile dost bir Kürdistan devleti kurma hevesindeler.  2013 yılında  hükümetin uygulamaya koyduğu Çözüm Süreci, olumlu sonuç vermemiştir. Aksine terör belası daha da azmıştır. Toplum huzursuz hale gelmiştir. Her gün şehit cenazeleri gelmektedir. Hükümet tarafından bu sürecin buz dolabına kaldırıldığı açıklamaları yapılmıştır. Çözüm sürecinin buzdolabına kaldırılması söz konusu olamaz, bir daha geri dönülmemek üzere iptal edilmesi gerekir. Çözüm sürecinden Türkiye'nin hiçbir kazanımı olmadığı gibi  büyük kayıpları olmuştur.Terörist ile müzakere edilemeyeceği, ancak mücadele edileceği gerçeği ne yazık ki görülmüştür. Bugün tarihimizin önemli bir dönüm noktasındayız. Kendi değerlerimiz etrafında toplanarak milli birlik ve bütünlüğümüzü sağlamalıyız. Milletimizin ve bölge insanının siyasi görüşü ve değer ölçüleri ne  olursa olsun hep birlikte, ülkemizin imarı için çalışmalar yapmalıyız" dedi.

İKTİDAR ŞİKAYET, DEĞİL İCRAAT MAKAMIDIR

İşsizliğin en büyük sosyal sorun olduğunu ifade eden Aydilek, şu ifadeleri kullandı: "Bir an önce çözülmesi gerekir. Verilerie göre, Eylül 2015'de yüzde 10.3 olan işsizlik Ekim 2015'de yüzde 10.5'e yükseldi. Yani işsizlik çift haneli rakamlardadır. 3 milyon 147 bin insanımız işsizdir. Devlet, akaryakıt, doğalgaz ve Elektrik gibi temel tüketim mallarına ve vergilere zam yaptığı sürece enflasyon yükselmektedir. iktidarının da yaptığı sadece zamdır. Faiz ülkemiz ekonomisini perişan etmiştir. Her yıl bütçenin önemli bir bölümü faize ayrılmaktadır. Mesela, 2015 yılı bütçesinden faiz lobilerine 53 milyar TL ödenmiştir. Ayda 4,5 milyar TL. Haftada 1 miyar TL'den fazla. Hükümetin faiz lobilerini halka şikayet etmesi yerine önlem alarak faiz ödemelerini ortadan kaldırmalıdır. Çünkü iktidar şikayet, değil icraat makamıdır."

12 YILDA BORCUMUZ 606 MİLYAR DOLAR OLDU

Türkiye'nin büyüme hızı konusuna da değinen Aydilek, "Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyunca büyüme hızı ortalaması yüzde 5'tir. 12 yıllık AK Parti hükümetinin ortalama büyüme oranı da yüzde 5 kadardır. Yani AK Parti hükümetinin 12 yıllık iktidardaki ortalama yıllık büyüme hızı, Cumhuriyet tarihi boyunca olan ortalama yıllık büyüme hızı kadardır. Türkiye'nin toplam borcu devletin yayınlamış olduğu resmi rakamlara göre, sürekli artmaktadır. Hükümet yetkilileri konuşmalarında bu rakamları söylemiyorlar. Sadece IMF'ye olan borcu söylüyorlar. Vatandaşa eksik bilgi veriyorlar. AK Parti iktidara geldiğinde 232 milyar dolar olan toplam borç miktarı, 12 yıl sonra, 2014 yılı sonunda 606  milyar dolara yükselmiştir.Maalesef iktidar ve parlamentoda grubu bulunan muhalefet partileri Türkiye'nin önemli sorunlarının dile getirmek yerine, kasıtlı bir şekilde oluşturulan suni gündemlerle halkı meşgul etmektedirler" diye konuştu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri