Teröristlerin tepelerine binmemiz an meselesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna askeri bir operasyona yapacağımızı açıkladık. Suriye topraklarındaki mücadelemiz sürecektir. Türkiye silah doğrultanlar iflah olmamıştır. Bu hainlerin tepesine binmemiz an meselesidir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şeb-i Arus Törenine katılmak ve tamamlanan projelerin açılışını katılmak için Konya'ya geldi. Mevlana Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konyalılara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl Konya'ya 4 defa geldik. Bu yıl 2 defa geldik. Konya bizim için direnişin ve dirilişin sembolüdür. Her köşesi medeniyet kokan, tarih kokan bu şehir bizim gözbebeğimiz olmuştur. İnşallah seçim öncesi bir kez daha sizleri ziyaret edeceğim. Bugün birkez daha Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü vesilesiyle Konya'dayız. Biz de sevgimizi güçlendirmek için onun huzuruna geliyoruz. Konya'ya eli boş gelmek olmaz. 99 kalem projenin toplu açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. Ankara ve Konya Arasındaki Hızlı Tren yolculuğu daha konforlu daha rahat hale gelecektir. Geçtiğimiz Perşembe günü Ankara/Konya Hızlı Tren Seferinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Kaza ile adli ve idari soruşturma devam ediyor. Kazada sorumluluğu bulunanların tamamından yasalar çerçevesinde hesap sorulacaktır" dedi

NEÜ'YE 22 KİLOMETRELİK TRAMVAY HATTI

Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "22 kilometrelik Necmettin Erbakan Üniversitesi-Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattının da bir an önce tamamlanmasını bizzat takip edeceğiz. Hafif Raylı Sisteminin Ulaştırma Bakanlığımız yapacak. Taşıtları ise Büyükşehir Belediyemiz temin edecek. Çevre Yolu projesi aşama aşama devam ediyor. Hep birlikte Konya için çalışıyoruz. Uğur İbrahim Altay ile yola devam ediyoruz. Konya'yı Uğur İbrahim Altay'a, Uğur İbrahim Altay'ı da Konya'ya emanet ediyoruz. Konya'yı bir numaraya taşıyoruz. Sağlıkta 148 milyonluk yatırımı hizmete sunuyoruz. TOKİ'nin tamamladığı konutları hizmete açıyoruz. İlçelerimizdeki yatırımları da hizmete açıyoruz. Meram Tıp Fakültesi'ne 155 yatak ilave edilecek. 180 yeni otobüs bugün resmen hizmete giriyor. İlçelerimizde tamamlanaan projelerin resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Şehrimize geçtiğimiz 16 yılda 48, 5 katrilyonluk yatırım yaptık.

Hızlı Treni Konya'ya getirdik. Konya'ya havalanı yaptık. Belediyecilikte önemli başarılar elde ettik. Tahir kardeşimiz ve ondan öncekiler önemli yatırımlar yaptı. "

SENARYOLARI HEP BAŞARISIZLIĞA UĞRADI

"Biz milletimizi çok sevdik. Siyaset yoluyla çeyrek asırdır gece gündüz ülkemize hizmet ediyoruz. Rahmetli Menderes'in, rahmetli Özal'ın hizmetleri olmasaydı ülkemizin nerelere gideceği ortada. Türkiye'nin bugün böylesine kendinden emin bir şekilde ilerlemesinin nedeni yaptığımız hizmetler önemli rol oynadı. Afrin'de, Sincan'da bunları yaşadık. Kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz. Trump'la konuştuk. Bu teröristlerin gitmesi lazım dedik. Eski Türkiye yok artık. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde oyun oynamaya kalkanların senaryoları her seferinde başarısızlığa uğramıştır.. Gezi dediler. 12 ağaç için sokağa döküldüler. Bay Kemal hemen yanlarına gitti. Camide bira içtiler. Sonunda bu Gezicileri derdest ettik. 15 Temmuz'da devlete darbe yapmak istediler. Bu FETÖ'cüleri 16 saatte derdest ettik. Şu anda birçoğu cezaevinde bu millete kimse bedel ödetemeyecek. Şimdi ağlayıp, sızlayanlar var. Benim oğlum suçlu değil diyeenler var. Suçu varsa cezasını çeker, suçu yoksa serbest kalır diyoruz. Şehitlerimizi unutmadık. Bunun bedelini ödetmezsek bunun hesabını nasıl veririz. Irak'ta, Suriye'de oyunları bir bir bozuyoruz. 15 yıl önce göreve geldiğimizde silahlı kuvvetlerimizin yerli ve milli silah oranı yüzde 20'ydi. Bu oran şimdi yüzde 65'e çıktı. Tanklarımızı yapmaya başladık, İHA'lar, Füzeler yapıyoruz. Türkiye ile oynanmaz.

FIRAT'IN DOĞUSU'NA OPERASYON YAPACAĞIZ

Şimdi ekonomi silahını devreye soktular. Terör örgütlerini üzerimize saldılar. Biz hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Ülkemizin bu kararlı ve vakarlı tavrını gördükçe kudurduklarını biliyoruz. Ana muhalefet partisi ve bölücü örgütün güdümündeki partiyi yanlarına almışlar. 31 Mart'a böyle hazrlanıyorlar. Suriye üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bu Esed 1 milyon insanı katletti. Siz bu insanlara ensar oldunuz. Onlar da muhacir oldu. Biz üzerimize düşen görevi yaptık. Allah neticesini hayır eyler inşallah. Nıyet hayr, akıbet hayr. Cerablus'ta, Afrin'de huzur var. Fırat'ın doğusuna askeri bir operasyona yapacağımızı açıkladık. Kendisi de olumlu cevap verdi. Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Siyasi çözüm yolu açılana, özgür seçimler yapılana kadar Suriye topraklarındaki mücadelemiz sürecektir. Türkiye silah doğrultanlar iflah olmamıştır. Bu hainlerin tepesine binmemiz an meselesidir."

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri