Teröristler Karakol İnşaatını Patlattı, Araçları Yaktı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün ve bugün yaşanan günlük olaylara ilişkin kamuoyu bilgilendirildi.İlk olayda bölücü terör örgütü mensubu bir grup bugün (11 Ağustos) saat 00.30 sıralarında Muş Varto İlçesi Sağlıcak...

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün ve bugün yaşanan günlük olaylara ilişkin kamuoyu bilgilendirildi.

İlk olayda bölücü terör örgütü mensubu bir grup bugün (11 Ağustos) saat 00.30 sıralarında Muş Varto İlçesi Sağlıcak köyü bölgesinde yapımına devam edilen Doğan regülatörü (Hidro Elektrik Santrali) şantiye alanına gelerek, şantiye alanında bulunan 13 işçinin cep telefonlarını yağmaladığı, şantiye alanında bulunan 3 adet mikser ve bir adet kepçe aracını yaktığı belirtildi.

Dün (10 Ağustos) saat 23.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu silahlı 6 teröristin, Muş merkez Akpınar köyü bölgesinde, yapımı devam eden Akpınar Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına gelerek, karakol inşaatının emniyetini sağlayan 5 geçici köy korucusu ve bir şantiye görevlisini etkisiz hale getirdiği, geçici köy koruculara ait Kaleşnikof piyade tüfeklerini gasp ettiği ifade edildi.

Söz konusu teröristler karakol inşaatına patlayıcı madde koymak suretiyle patlattığı ayrıca, geçici köy korucularına ait iki adet binek aracını yaktıktan sonra, koruculara ve şahıslara ait cep telefonlarını da yağmalayarak olay yerinden uzaklaştığı kaydedildi.

Yine dün aynı saatte bölücü terör örgütü mensubu silahlı 8 teröristin, Akkonak köyü bölgesinde Alpaslan II Barajı'nın yapımında kullanılan taş ocağında bulunan iki damperli kamyon, bir ekskavatör ve bir binek aracı yakıp, olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Yaşananlar üzerine bölgede operasyon başlatıldığı vurgulandı.

Van Saray Örenburç köyü bölgesinde, dün (10 Ağustos) sabah 06.45 sıralarında cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen, bir aracının geçişini müteakip, teröristlerce döşenen bir adet el yapımı patlayıcının (12 kg tüp) patlatıldığı duyuruldu.

Bilahare olay yerinde yapılan inceleme sonucunda; birinci noktaya 10 metre mesafede, yol üzerinde pil düzeneği ile hazırlanmış, baskıdan kurtulma düzenekli ikinci bir el yapımı patlayıcı tespit edildiği ve yerinde etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

6 TERÖRİST TESLİM OLDU

Öte yandan yine dün bölücü terör örgütü mensubu 6 teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri