Terör Şüphelisi Erol İncedal Suçlu Bulundu

İngiltere'nin başkenti Londra'da terör şüphelisi olarak tutuklanan Türkiye kökenli Erol İncedal (26) suçlu bulundu. Başkent Londra'da Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası yürütülen ve hâkim karşısına çıkarılan hukuk öğrencisi...

İngiltere'nin başkenti Londra'da terör şüphelisi olarak tutuklanan Türkiye kökenli Erol İncedal (26) suçlu bulundu.

Başkent Londra'da Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası yürütülen ve hâkim karşısına çıkarılan hukuk öğrencisi İncedal, terör eylemi planlamak ve bomba yapmak suçlarıyla yargılanıyordu. Kısmen gizli yürütülen davada, geçen hafta hakim kararıyla mahkeme jürisi düşürülmüş, davanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmişti.

Bugün yapılan açıklamaya göre, zanlının mahkeme kararıyla suçlu bulunduğu belirtildi. Türkiye kökenli İncedal'ın ne kadar hüküm giyeceğine dair kararı ise gelecek yıl tekrar başlatılacak mahkemenin sonuca bağlaması bekleniyor.

İncedal, geçen Ekim ayında tutuklanmış, arabasında bomba yapımına dair 5 sayfalık belge bulunmuştu. Bunun yanı sıra, gözlük kabının içinden eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in ev adresi, bilgisayarında ise IŞİD'le bağlantılı bir takım belgeler ortaya çıkmıştı. Ayrıca zanlının Mumbai’deki terör saldırısına benzer bir eylem planladığı iddia edilmiş, mahkemede sunulan delil ve iddiaların hepsi İncedal tarafından reddedilmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri