Terör saldırılarına kefenli protesto

İstanbul ve Kayseri'de yapılan terör eylemlerini ve Halep'te yaşanan insanlık dramını protesto etmek üzere, İnsan ve Medeniyet Hareketi ve Genç Hareket gönüllüsü gençler temsili olarak kefen giyerek sessiz bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ağızları bantlarla kapalı olan gençler mazlumların çığlıklarını kimsenin duymadığını, dünyanın bu meselelere sağır kaldığını vurgulaDI.  Zafer'de başlayan yürüyüş Alaattin Tepesini dolaşarak Valiliğin önünden Kapu Camii istikametine oradan da Mevlana Meydanına kadar devam etti. Mevlana Meydanında bir açıklama yapan gurup tramvayla şehrin belli yerlerini gezerek yaşananlar hakkında duyarlılık oluşturmayı amaçladı. Yapılan açıklamada şunları kaydedildi: "Teröre alışmayacağız, Halep de, Kayseri de, İstanbul da bizimdir gibi dövizler taşıyan gençler teröre sessiz kalan dünya basınına mesaj vermek istemiştir. İslam dünyasının dört bir köşesinde meydana gelen terör ve katliamlara dikkat çekmek ve dünyanın bu menfur olaylara sağır ve sessiz kalışını protesto etmek için böyle sessiz bir yürüyüş ve eylem gerçekleştirmeyi uygun bulduk.

Dünya ve İslam ümmeti bu olaylar karşında sessiz ve sağır kalmayı tercih etmektedir.  Bizler, burada, İnsan ve Medeniyet Hareketi gönüllüleri olarak bunca teknolojik gelişmeye rağmen hem batının hem de İslam ülkelerinin yanı başlarında işlenen katliam ve zulümlere kör, sağır, dilsiz kalmalarını lanetlemek için toplandık. Kalbimizdeki insanlığı yaşattığı için Rabbimize hamd ediyoruz. Ülkelere demokrasi, barış, özgürlük, medeniyet getirenler Suriye’de yaşanacak ev, birbirlerine sarılacak aile bırakmadı. Tam altı yılda zalim Esed ve yandaşları tarafından 400 bin insan öldürüldü, milyonlarca insan yurtlarından ayrılmak zorunda kaldı.  Dünyanın bir ucunda bir hayvan için dünyayı ayağa kaldıran Batı, söz konusu Müslüman canı olunca suskunluğa bürünüyor. Suriye, Halep halkları ölüyor; dünya uyuyor! Bugün zalim Esed ve ona destek verenler, yaptıkları katliamların hesabını Allah’a ve Müslüman halklara mutlaka vereceklerdir. 

Mazlum coğrafyalara çare olmaya çalışan bu ülke ve Müslüman halkı terör saldırılarıyla korku ve kaosa sürüklenmek istenmektedir.  Önce Dolmabahçe’de gerçekleşen terör eylemiyle yanan yüreklerimiz şimdi de Kayseri’deki terör eylemiyle yeni bir yangının içine düşmüştür.  Gezi eylemlerinden, 17-25 Aralık'a; 15 Temmuz'dan, Kayseri saldırısına kadar Türkiye'nin güçlenmemesi için her türlü karanlık oyunu devreye sokanlar İslam dünyasının umudu olarak ayağa kalkan Türkiye'nin yükselişine engel olamayacaklar.  Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklardır."

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri