Terör propagandasına suç duyurusu yapıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Mevlana Şubesi Başkanı Süleyman Ege, terör propagandası gerekçesi ile TRT Kürdi yönetimi ve bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Mevlana Şubesi Başkanı Süleyman Ege, terör propagandası gerekçesi ile terörist başı Abdullah Öcalan’ın avukatlarını verdiği mektubu yayınlayan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, Anadolu Ajansı Yetkilileri, TRT Kürdi yönetimi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan isimli teröristin  devlet kanalı olan TRT Kurdi’ye çıkarılması, terörist başı Abdullah Öcalan’ın mektubunun Anadolu Ajansından yayınlanması, Ali kemal Özcan’ın terörist başına “yerli ve milli” demek suretiyle övmesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanın’ın terörü meşrulaştırmasına  ilişkin suç duyurusunda bulunularak gerekli işlemlerin yapılması istendi.

TERÖRİSTİ YAYINA KİM ÇIKARDI?

Ege tarafından verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: “ Ulusal Yayın yapmakta olan Haber Türk TV. ’de çıktığı Televizyon Programında katıldığı bir programda PKK terör örgütünü övücü sözlerle ‘Abdullah Öcalan Milli ve Yerlidir’ İfadelerini kullanan, hangi sıfat ve görevle PKK terör örgütü başını Hükümlü olarak bulunduğu İmralı Cezaevinde ziyaret ederek sözde örgüt liderinin Türkiye Mahalli İdareler Seçimine ilişkin mektubunu okuyan Tunceli Üniversitesinde Öğretim Üyeliği yapan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın ve açılamasını yayınlayan Anadolu Ajansı ve Haber Türk Televizyonunun 3713 Sayılı Kanunda belirtilen Terör Örgütü Propagandası  Yapması, PKK Terör Örgütünün Geçmiş dönem lider kadrosundan olan ve katıldığı sayısız eylemlerle binlerce vatan evladını şehit vermemize neden olan terörist Osman Öcalan’ı TRT Kurdi Kanalında canlı yayına çıkartan ve TRT Kurdi muhabir ve bu emri veren TRT yöneticilerinin varsa başka kamu görevlilerinin 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunda belirtilen “Terör Örgütü Propagandası”  yapması, Diyarbakır Belediye Başkanlığı Seçim Mazbatasını alırken terör propagandası yapan ve PKK Terör Örgütünün Siyasi Kanadını oluşturan HDP’den Diyarbakır Belediye Başkanı olan Adnan Selçuk Mızraklı hakkında da terör örgütü ile ilgisi ve iltisağı bulunması, terör örgütünün amaç ve hizmetleri doğrultusunda faaliyet yürütmesi,  Yukarıda saydığım eylemlerde terör örgütü propagandası yapılmış, suç ve suçlu övülmüş, halk kin ve düşmanlığa sevk edilmiştir. Tüm bu sebepler ve Savcılığınızın uygun göreceği sebepler ile; bu suçun oluşmasında ihmali olan, azmettiren ve bizatihi fiili ile sebep olan tüm şüpheliler yönünden şikayetçi olmamız gerekliliği doğmuştur. Şahsen terörle mücadele gazisi olmam ve başkanlığını yürüttüğüm dernekte bulunan üyelerimizin çoğunluğu terör örgütüne karşı mücadelede uzuvlarını kaybeden gaziler ve evlatlarını, babalarını, eşlerini kaybeden bireylerden oluşmaktadır. Bahse konu eylemler nedeniyle şehit ailelerimiz ve gazilerimiz çok üzülmüşler ve acıları tazelenmiştir. Bu nedenle şüphelilerin cezalandırılmalarını talep ederim.”

HAMDİ BUĞUR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri