Terör Örgütü Yandaşları Bankaları Kullanılamaz Hale Getirdi

Dün gece saatlerinde İstanbul’un birçok yerinde eylem yapan terör örgütü yandaşları Kobani'yi bahane ederek bankalar başta olmak üzere birçok işyerlerine zarar verdi. Molotof bombalarıyla terör estiren gruplar, onlarca aracı da yakarak hurdaya...

Dün gece saatlerinde İstanbul’un birçok yerinde eylem yapan terör örgütü yandaşları Kobani'yi bahane ederek bankalar başta olmak üzere birçok işyerlerine zarar verdi. Molotof bombalarıyla terör estiren gruplar, onlarca aracı da yakarak hurdaya çevirdi.

Irak İslam Şam Devleti (IŞİD)'in Kobani’ye girdiği haberleriyle birlikte PKK terör örgütü yandaşları İstanbul’da sokağa indi. Dolağdere, Tarlabaşı, Okmeydanı, Gazi, Beşiktaş, Yenibosna, Kadıköy ve Esenyurt’ta binlerce eylemci yüzleri peçeli şekilde eylem yaptı. Polisin yetersiz kaldığı yerlerde molotof bombalarıyla başta bankalar olmak üzere işyerlerine saldıran eylemciler, büyük maddi zarara yol açtı. Esenyurt’ta çok sayıda bankayı yakan terör yandaşı, işyerlerini kullanılamaz hale getirdi. Eylemcilerin, özellikle bazı bankaların içine girerek tümünü ateşe verdikleri görüldü. Bankalarda tadilat çalışmaları başladı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de zarar gören banka ve işyerlerinde inceleme yapıyor.

Yakılarak hurdaya dönen araçlar ise belediye önüne toplatıldı. Akşam saatlerinde aracıyla banka önüne gelen Gökhan Suci de aracı hurdaya dönen mağdurlardan. Arabasının bagajında kıyafet satarak geçimini sağladığını ifade eden Suci, “Başbakanımıza oy veriyoruz, destekliyoruz. Kendisi de IŞİD’e yardım ediyor. Buna rağmen IŞİD’in de saldırı yaptığı tarafın örgütü gelip bizim malımızı böyle yapıyor. Canımıza da bunu yapabilirler. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Başbakanımızdan bu yardımı bekliyoruz. Aracım komple yandı. Para yatıracaktım, bankanın önüne yanaştım aracımla. O anda kalabalık bir grup, ‘Şunu da yakalayın’ diye bağırdılar. 100-150 kişilik yüzleri kapalı grup bankamatiklerin önüne geldiler. Araca yöneldim bineyim dedim baktım çok yaklaştılar. Canımı kurtaramayacağımı düşündüm. Kaçtım oradan uzaklaştım. 15 dakika orada gizlendim. Geri döndüğümde aracımın alev alev yandığını gördüm. Canıma da zarar verebilirlerdi.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri