Terör Örgütü Davasında Son Tutuklu Sanıklar Da Tahliye Edildi

Terör örgütü PKK üyesi olmak'la suçlanan 13 üniversite öğrencisinin, İstanbul Üniversitesi kadınlar tuvaletine bomba konulması ve patlatılmasına ilişkin yargılandıkları davada 5 tutuklu sanığın da tahliyesine karar verildi.İstanbul...

Terör örgütü PKK üyesi olmak'la suçlanan 13 üniversite öğrencisinin, İstanbul Üniversitesi kadınlar tuvaletine bomba konulması ve patlatılmasına ilişkin yargılandıkları davada 5 tutuklu sanığın da tahliyesine karar verildi.

İstanbul Üniversitesi kadınlar tuvaletine bomba konulması ve patlatılmasına ilişkin terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla 13 üniversite öğrencisinin yargılandığı dava öncesinde basın açıklaması yapıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gerçekleşen basın açıklamasına katılan grup, sanıklara destek verdi. Alkış ve slogan eşliğinde açıklama yapan grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Şule Recepoğlu, “Kürdistan’da savaş suçu işleyen darbeci komutanları önce tutuklayan sonra pazarlıkla serbest bırakan hukuk Roboski’de katil devleti akladığı gibi Kürt öğrencilere bedel ödetmeye devam etmektedir.” dedi. Recepoğlu, dava kapsamında 5’i tutuklu 13 öğrencinin yargılandığını hatırlattı.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 üniversite öğrencisinin yargılandığı davanın duruşmasında 5'i tutuklu toplam 10 sanık hazır bulundu. Sanıkları temsilen 24 avukatın katıldığı duruşmayı HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de izledi.

Yasal düzenleme ile Terörle Mücadele Kanunu ile görevli mahkemelerin ortadan kaldırılması üzerine davanın daha önce görüldüğü İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinin kaldırılması üzerine dava dosyasının bu mahkemeye devredildiğine ilişkin karar okundu.

Tüm sanıklar adına söz konuşan Fırat Epözdemir ve Sinan Zincir'in de aralarında bulunduğu avukatlar, müvekkillerine komplo kurulduğunu savunarak tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Aydın Boztaş, patlamanın gerçekleştiği tuvalette bulunan kişilerin tanık olarak dinlenilmesine ve sanıkların tahliye edilmesine karar verilmesini talep etti.

TÜM TUTUKLU SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Duruşma sonunda, davanın tutuklu 5 sanığı Emel Çetin, Gürkan İstekli, Oktay Güldeğir, Raziye Ay ve Şahin Kaya'nın, delillerin toplanmış olması nedeniyle delilleri karartma şüphesinin bulunmaması, öğrenci olmaları, tutuklu kaldıkları süre ve tutuklamadan beklenen amacın elde edilmiş olmasını göz önünde bulundurarak tahliye edilmelerine karar verildi. Tahliye edilen bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmeden heyet, öğrencilerle ilgili İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünce hazırlanan 11 Temmuz 2012 tarihli disiplin soruşturması dosyasının mahkemeye gönderilmesinin istenilmesini de kararlaştırdı.

Sanık avukatlarının, yargılamanın bekletilmesine ilişkin taleplerini dosya kapsamına göre reddeden ve 6 kişinin tanık olarak dinlenilmesi talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 4 Haziran 2012'de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda ve 5 Haziran 2012'de de Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Nişantaşı Kampüsünde ülkücü gençlik grubuna bağlı öğrenciler ile Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) grubuna bağlı öğrenciler arasında yaralanmalarla sonuçlanan kavga olaylarının gerçekleştiği bilgisi veriliyor.

Terör örgütü PKK adına yayın yapan internet sitelerinde eylem talimatı niteliğinde yayın yapılmasının ardından 10 kişilik ülkücü gruba saldıran DYG'ye bağlı öğrencilerin, bu okulun öğrencisi Ahmet Taşkın'ın satırla ağır bir şekilde yaraladığı anlatılıyor.

Yine 8 Mayıs 2012'de ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kadınlar tuvaleti kısmında bir patlama meydana geldiği ve inceleme sonucunda patlamaya basınç etkili el yapımı plastik dış kap kullanılan bir bombanın neden olduğunun anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, Emel Çetin, Raziye Ay ve koridorda keşif yaptığı tespit edilen Uğur Tekdal isimli şüphelilerin patlama olayına neden olan bombayı tuvalete bıraktıklarının tespit edildiği kaydediliyor.

İddianamede adı geçen şüpheliler Uğur Tekdal, Raziye Ay ve Emel Çetin'in, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenirken, diğer şüphelilerin de "Terör örgütü üyeliği", "Terör örgütü propagandası yapmak", "Patlayıcı madde imal etmek, bulundurmak", "Mala zarar vermek" ve "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek" gibi suçlardan çeşitli oranlarda hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri