''Terör bitme noktasına gelmiştir''

Başbakan Erdoğan dost ve kardeş ülkelerden çözüm sürecine destek istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; İstanbul'da düzenlenen 7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'nin açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan; "Terörün bittiği bir ortamda, kaçakçılıkla, sahtecilikle, korsanla mücadele daha etkin şekilde yapılabilecektir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

‘’Türkiye son aylarda ivme kazandırdığı çözüm süreciyle, terör meselesini artık sonlandırma noktasına gelmiştir. Türkiye genelinde terörün sona ermesi, barış, huzur, demokratik haklar, karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde yeni bir sürecin başlatılması için toplumda büyük bir umut dalgası oluşmuştur. Terör sona erdiğinde, silahlar susup, fikirler ve siyaset konuşmaya başladığında bundan Türkiye kadar Ortadoğu coğrafyası kadar hiç kuşkusuz, Avrupa ve diğer batılı ülkeler de kazançlı çıkacaktır. Terörün bittiği bir ortamda, kaçakçılıkla, sahtecilikle, korsanla en önemlisi de insan ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele daha etkin şekilde yapılabilecektir. Türkiye'de kurşunla, bombayla kimse hayatını kaybetmezken; Avrupa'da uyuşturucu ile zehirlenmek suretiyle, gençlerin de hayatı sönmeyecek, hayatı kararmayacaktır. Biz dost ve kardeş ülkelerden, tüm uluslararası örgütlerden terörün sonlandırılması sürecinde Türkiye'ye destek vermelerini, katkı vermelerini bekliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri