Termal tesisler birinci dönem ara tatilindeki doluluk oranından memnun

Balıkesir, Kütahya ve Yalova'daki termal tesislerde, ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem ara tatili başlamasıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi'nde faaliyet gösteren termal otellerde 10 Kasım cuma günü başlayan ara tatil için talep yoğunluğu yaşanıyor.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, AA muhabirine, belediyeye ait termal otellerde rezervasyon taleplerinin yoğun olduğunu söyledi.

İlçenin kış mevsiminde sağlık, termal ve dağ turizminde Türkiye'nin önde gelen bölgelerinden birisi olduğunu ifade eden Canlı, "Güre bölgemizde özellikle termal turizm bölgelerinde otellerde yoğunluk var. Belediyemizin de termal otel yatırımları mevcut o bölgede." dedi.

Güre Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelin işletmesini yapan Yağız Öngen de ara tatile çok ciddi bir rezervasyon talebi olduğuna değinerek, 8 günü tamamen dolu geçireceklerini vurguladı.

Özellikle büyük şehirlerden burada tatil yapmak amacıyla gelenlerin olduğuna dikkati çeken Öngen, "Ağırlıklı olarak İstanbul'dan Kuzey Ege ver Kazdağları tarafına ilgi gösteriliyor. İstanbul'dan sonra İzmir, Ankara gibi diğer şehirlerden ilgi görüyoruz." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri