Termal su yerine gaz çıktı

Termal su sondajı çalışmaları sırasında açılan bir kuyudan çıkan ve bileşimi henüz belirlenemeyen gazdan korkan köylüler evlerinden dışarı çıkamıyor

Bolu merkeze bağlı Örencik köyü yakınlarında dün akşam, özel bir firma tarafından yürütülen sondaj çalışmasında 362 metre derinliğe inildiğinde gaz çıkmaya başladı. Henüz bileşimi tespit edilemeyen ve yoğun şekilde fışkıran gaz nedeniyle korkulu anlar yaşayan köylüler durumu yetkililere bildirdi.

Olay yerine gelen Bolu Belediyesi İtfaiye ekibi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, doğalgaz ve jandarma ekibi, yaptıkları incelemeden bir sonuç alamadı.

Gece boyu fışkıran gazın çıkışı hala sürerken, sabah saatlerinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile jandarma ekipleri yeniden olay yerine geldi.

Gazın çıktığı yerde inceleme yapan Özel Bolu Sağlık Termal Turizm A.Ş. yetkilisi Halit Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, gazın yürütülen sondaj çalışmasında, 362 metre derinliğe inildiğinde ortaya çıktığını söyledi.

362 metreye inildiğinde bir patlama olduğunu anlatan Yıldız, ''Sondaj çalışması şu anda durduruldu. Gaz çıkışı devam ediyor. Gereken tedbirler alındı. Şu anda hiçbir problem yok. MTA bilgilendirildi. Doğalgaz olabileceği de söyleniyor. Bu tür aramalarda rastlanabilecek olaylar. Ölçümler yapıldıktan sonra gereken açıklamalar yapılacak. Bu tür olaylarda gazın çıkışı birkaç gün devam ediyor.'' dedi.

Durumdan çok korktuklarını belirten köylüler ise yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını istedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri