Terk edilen engelli çocuğa babaannesi bakıyor

Konya'da engelli olduğu için annesi tarafından terk edildiği iddia edilen Merve'ye 55 yaşındaki babaannesi Fatma Tellal bakıyor.
Üç çocuk annesi Tellal, oğlu Muammer'in yaklaşık 12 yıl önce eşi H.T'den boşandığını söyledi. 
Bunun üzerine gelininin sağlıklı olan 15 yaşındaki çocuğunu yanına alarak Konya'dan ayrıldığını, doğuştan engelli olan ve şuan 13 yaşındaki diğer çocuğu Merve'yi ise bebekken terk ettiğini ifade etti. Anne sevgisi görmeyen torununa yıllarca anneannesinin baktığını belirten Tellal, ''Köyde ekmek yapıldığı sırada torunum, tandırın içine elini soktu ve sol eli yandı. Bu olaydan sonra torunuma anneannesinin de bakamayacağını düşünerek onu yanıma aldım. 7 yıldır ona ben bakıyorum'' dedi. 
Merve'ye bir bebek gibi baktığını vurgulayan babaanne Tellal, şunları kaydetti: 
''Onun yemesinden, içmesine her şeyiyle ilgileniyorum. Ben de yaşlandım. Artık onu bir yerden bir başka yere taşıyamıyorum, altını rahatça temizleyemiyorum. Ancak onun tırnağını hiç bir şeye değişmem. O benim her şeyim. Torunumu doktorlara götürdük, ancak iyileşemeyeceğini belirttiler. Babası bizim giderlerimizi karşılıyor, eşimin emekli maaşı da bize destek oluyor. Ama annesi hiç arayıp sormuyor. Bu durum da bizi çok üzüyor.'' 
Fatma Tellal, torununa ölünceye kadar kendisinin seve seve bakacağını, sonrasını düşünmek bile istemediğini de sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri