Terim: Bulunduğumuz Durum Letonya'nın İştahını Kabartmış Görünüyor

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bulundukları durumun Letonya'nın iştahını kabarttığını belirtti. Terim, Letonya maçı sonucunun grupta Türkiye'nin geleceğini belirlemeyeceğini dile getirdi.2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bulundukları durumun Letonya'nın iştahını kabarttığını belirtti. Terim, Letonya maçı sonucunun grupta Türkiye'nin geleceğini belirlemeyeceğini dile getirdi.

2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu 3. maçında Letonya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda futbol direktörü Fatih Terim ve futbolcular Gökhan Gönül ile Adem Büyük, Skonto Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Letonyalı basın mensuplarının sorularıyla başlayan toplantıda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Herhalde bulunduğumuz konum ve iki maçta kaybetmemiz, Letonya'nın iştahını kabartmış gibi gözüküyor. Sonuç itibariyle sadece 3. maçı oynayacağız. Ondan sonra 7 tane maç kalacak. Onun için bizim açımızdan belirleyici bir maç olmaz." ifadelerini kullandı.

TERİM'DEN LETONYALI GAZETECİLERE TEPKİ

Terim, Letonyalı gazetecilerin, 'Letonya'yı çözmek ve duran toplardaki etkisizliğini kırmak için özel çalışmalar yapıyor musunuz?' yönündeki soruya tepki gösterdi.

Letonya'nın 11 sene önce Türkiye'yi tesadüfen elediğini kaydeden Terim, "O gün de Türk Milli Takımı iyi takımdı, bugün de iyi takım. Birkaç kornerde aleyhimize gol oldu diye bu seviyedeki takımlara bu soru sorulmaz. Yok, sadece gol yemek için antrenman yapıyoruz. Sorularınızı biraz dikkatli sorun. Bulunduğumuz konum, size bu hakkı vermez. Bu seviyede ciddi olmanız lazım. Daha iyi, sizin için çok iyi bir avantaj. Yarın da korner atışlarıyla bu avantajı kullanırsınız belki. Kendi takımınıza böyle söyleyin." şeklinde konuştu.

"HER TAKIMA SAYGI DUYUYORUZ"

Tecrübeli teknik adam, Letonya'nın zayıf yönleriyle ilgili başka bir soruya da "Ben sadece kendi takımıma bakıyorum; ama her takımı da ciddiye alıyoruz. Her takım, bizim için önemlidir. Her takıma saygı duyuyoruz. Gücü ne olursa olsun onların da bize saygı duymasını istiyoruz. Letonya'yı ciddi bir rakip olarak görüyoruz." karşılığını verdi.

'OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM'

Terim, milli futbolcuların moraliyle ilgili de "Onların her zaman yanındayız. Her durumda onlarla beraberiz. Özellikle beraber olduğumuz anlar, kötü zamanlardır. Onların iyi olması, bizim sahada da iyi top oynamamız ve kazanmamız anlamına gelir. Arkadaşlarımız, muhakkak çok üzgünler. Hatta biraz daha ileri gidip, 'canımız acıyor' diyebiliriz. Oyuncularımın yarınki maça konsantre olduğunu düşünüyorum. Ben onlara güveniyorum. Bunu kendilerine söyledim. Daha 8 maçımız var. Yere düşebilirsiniz de düştükten sonra kalkıp devam etmek önemli. Biz, henüz sırtımızı yere vermedik. Düşer gibi olduk ama buradan çıkıp, oyuncularım da biz de yürüyeceğiz." diye konuştu.

Letonya karşısında nasıl bir takımla çıkacağı yönünde de konuşan Terim, şu açıklamayı yaptı: "Milli takımlarda özellikle eksik kaldığınız dönemlerde sistemi oturtmak için uğraşırken bir 11 çıkartırız. Bu 11'i değiştirmek elbisenin tam oturmasına mani olur. Aynısını oynatırsanız bu kez başka sıkıntılar çıkar. Buraları iyi geçmek lazım. Oyuncularımın geçen maç çok iyi oynadığını düşünüyorum. Yarınki maçta 1-2 değişikliğimiz olacak; ama genel olarak aynı takımla çıkacağız."

Terim, son olarak kendisinin nasıl olduğu şeklindeki soruya ise "Oyuncu üzülüyorsa beni acıtır. Ben, olayı çok yoğun yaşayan biri olduğum için bu yoğun yaşam içinde daha fazla canım acıyabiliyor. Olmasa iyi ama benim de huyum böyle. Maçtan itibaren telefonumu kapattım, ne eşim ne de çocuklarımla görüştüm. Hatta torunumu bile soramadım. O kadar üzgünüm ama bu benim görevimin gerçeğini değiştirmiyor. Yarından sonra bol bol görürüz ama önce işimizi halledelim. Yoksa bu tip sorulara maruz kalacağız. Benim gardım düşmez. Tam tersi çok daha iyi ve dolu durumdayım. Ufak tefek şeyler, bu kadar yaptıklarımızdan sonra alnımızı yere indiremez. Çok şükür alnımız açık, başımız da dik. Allah orada bir sıkıntı vermesin. Mağlubiyetleri, galibiyetle halledersiniz." cevabını verdi.

FUTBOLCULARIN AÇIKLAMASI

Toplantıya katılan Gökhan Gönül ve Adem Büyük ise iyi bir takım olduklarını ve maçı kazanmak istediklerini dile getirdiler.

Çek Cumhuriyeti maçının ilk yarısındaki oyunla mağlubiyet almamaları gerektiğini belirten Gökhan Gönül, "Çek Cumhuriyeti maçında ilk yarıda oynadığımız oyunun karşılığında mağlubiyet almamamız gerektiğini düşünüyorum. Hiçbirimiz de inancımızı yitirmedik. Karalar bağlamadık. Bunlar olabilecek şeyler. Herkes bir şey söylüyor. Herkes bir şeyler düşünüyor. Söylemlerin bittiği, eylemlerin başlaması gerektiği noktada olduğumuzu düşünüyorum. Bu yüzden yarınki maçta da artık konuşmayı bırakıp söylediklerimizi eyleme dönüştürmemiz gerekiyor. İnşallah yarınki maçı kazanırız." diye konuştu.

Adem Büyük de "İyi bir takımız, çok iyi bir arkadaş grubumuz var. Kötü bir başlangıç yapmış olabiliriz; ama bu bazı gerçekleri değiştirmiyor. Oynanmamış 8 maçımız var, bunlardan biri yarın. O maçtan alacağımız 3 puanla gerçek gücümüzü gösterecğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri