Terçep Üyesi Kani: Zehir Kusan Zehir Bacalarını Terme’ye Kurdurmayacağız

Terme’de Kömürlü Elektrik Santral Projesi her geçen gün farklı bir tartışmaya neden olurken, santral bölgesinde yapımı devam eden yüksek gerilim elektrik nakil hattı çalışmasına Terme Çevre Platformu (TERÇEP) üyesi Rasim Kani sert tepki...

Terme’de Kömürlü Elektrik Santral Projesi her geçen gün farklı bir tartışmaya neden olurken, santral bölgesinde yapımı devam eden yüksek gerilim elektrik nakil hattı çalışmasına Terme Çevre Platformu (TERÇEP) üyesi Rasim Kani sert tepki gösterdi. Kani, “Bu hat çalışması yeni yapılacak santral için mi? Termeliler olarak santralin yapılmaması için ölsek bile bu santrali buraya yaptırmayacağız." dedi.

Geniş bir bölgede inceleme yaptıklarını belirten TERÇEP üyesi Rasim Kani, “Bölgede üretim yapan bir termik santral var ve bu santral için bir yüksek gerilim elektrik nakil hattı mevcut. Bu hattın paraleline yapılan ve yeni yapılmak istenen santral bölgesine doğru giden bu hattın kimin için yapıldığı, kamuoyunun bilmesi hakkıdır." diye konuştu.

Türkiye Elektrik İletişim A.Ş (TEİAŞ) tarafından kamuoyunun bilgilendirilmesini isteyen Kani, Terme halkının santralin bu bölgeye yapılmasını istemediğini ifade etti. Kani, "Sahillerimiz şu anda KOR Elektrik ve TİM Avrasya şirketleri tarafından termik santral yapılmak için başvuruda bulunulduğunu herkes biliyor. Santral yapılmak için girişimler devam ederken, bu yüksek gerilim elektrik hattı çalışması normal değil. Santral gelmeden hattı mı geldi? Yüksek gerilim hattının kimin için yapıldığı biran önce kamuoyuna duyurulmalı. Bölgeden pis kokular geliyor, kimse heveslenmesin, Termeli o santrali oraya yaptırmayacaktır.” şeklinde konuştu.

SAMSUN OMV ELEKTRİK A.Ş: O HATLAR BİZİM İÇİN DEĞİL

Akçay mevkiinde elektrik üretimine devam eden doğalgaz termik santrali OMV Samsun Elektrik A.Ş, yapılmakta olan yüksek gerilim elektrik hattın kendileriyle bir ilgilerinin olmadığı bildirildi. TERÇEP üyesi Rasim Kani, 'OMV'nin mevcut hattının yanına yapılan yüksek gerilim hattı OMV'ye yapılmadıysa kimin için yapıldı?' sorusunu sordu.

TERÇEP: ZEHİR KUSAN SANTRALLERİ İSTEMİYORUZ

Terme Çevre Platformu olarak, santrallere karşı çalışmalara devam ettiklerini belirten Rasim Kani, şunları ifade etti: “Hem hukuki yönden hem de eylem boyutu olarak gönüllü arkadaşlarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Büyük bir eylem ile Termeliler olarak sesimizi tüm Türkiye’ye duyurmak için çalışmalara başladık. Bu eylem kararımızı en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Santrallere toplumun herkesiminden tepki var, bu zehir kusan santralleri ilçemize yaptırmamak için gerekirse ölmeye bile razıyız. Kimse heveslenmesin, bu santralleri bu bölgeye kuramayacaklar.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri