Tepecek fırsat kalmadı!

Konyaspor, ligin 33. haftasında büyük umutlarla gittiği Göztepe deplasmanından 1-0lık yenilgi ile döndü

Konyaspor, ligin 33. haftasında büyük umutlarla gittiği Göztepe deplasmanından 1-0’lık yenilgi ile döndü. Hakem Hüseyin Göçek’in bir penaltısını vermediği Konyaspor, aldığı bu sonuçla ilk iki şansını kaybetti

Bank Asya 1. Lig’de son iki haftaya kadar Süper Lig’e direk olarak katılma umutları ile mücadele eden Konyaspor, bu şansını Göztepe deplasmanında yitirdi. Yeşil-beyazlılar, 6. dakikada kalesinde gördüğü golü çıkarmayı başaramadı ve İzmir’den 1-0’lık yenilgi ile döndü. Konyaspor aldığı bu sonuçla 56 puanda kaldı ve ilk ikiye girme şansını kaybetti. Bir başka deyişle Konyaspor için tepecek başka fırsat kalmadı. Kendi saha ve seyircisi önünde Çaykur Rizespor ve Adanaspor gibi yarışın içinde olan takımlara mağlup olan yeşil-beyazlılara deplasmandaki üstün performansı yetmedi. Temsilcimiz Göztepe karşılaşmasına kadar deplasmanda 7 galibiyet 6’da beraberlik almıştı. Yeşil-beyazlıların deplasman yenilgi sayısı ile 4’e çıktı.

LİGİN İLK ALTI SIRASI BELLİ OLDU

Öte yandan ligin ilk altı takımı dün oynanan karşılaşmaların ardından belli oldu. Elazığspor, aldığı 2-1’lik Bucaspor galibiyeti ile 61 puanla liderliğini sürdürdü. Karşıyaka’yı 3-0 mağlup ederek düşme hattına iten Akhisar Belediye Gençlik ise 60 puanla 2. sırada yer aldı. Boluspor’u 4-1’le geçen Çaykur Rizespor 59 puanla 3. sıraya yerleşti. Tavşanlı Linyitspor’a 1-0 mağlup olan Kasımpaşa ise bu hafta fırsat tepen bir başka takım oldu. 58 puanda kalan Kasımpaşa, ligin 4. sırasına geriledi. Konyaspor aldığı yenilgi ile 56 puanla 5. sırada yer aldı. Adanaspor ise Kartalspor’u 2-1 mağlup ederek ligin 6. sırasında kalmayı garantiledi. Bu sonuçların ardından Elazığspor Süper lig’e çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. Akhisar Belediye, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa ligin son haftasında ilk ikiye girebilmek için mücadele edecek. İlk ikiye giremeyen iki takım ise Konyaspor ve Adanaspor’un Play-Off’ta ki rakipleri olacak.

(MAÇTAN DAKİKALAR)

Maça ev sahibi Göztepe başladı. Karşılaşmanın ilk dakikaları bir orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 6. dakika geride kalırken ev sahibi ekip golü buldu. Bu dakikada Göztepe orda alanından Halil’in attığı ara pas ile yüzünü Konyaspor kalesine dönen Grobler, kaleci Ercüment’in biraz önde olduğunu gördü, ceza alanına girmeden sert bir şut attı ve takımın 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra Konyaspor daha hareketli bir görüntü ortaya koydu. Maçın 8. dakikasında sağ kanattan Göztepe yarı alanına giren Mehiya, ters taraftaki Recep’i gördü. Recep, ceza alanına girerek sert bir şut attı ancak top defanstan döndü. 10. dakikada Halil orta alandan kazandığı topla sol çaprazdan ceza alanına girdi ancak zayıf şutunda Ercüment gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk köşe vuruşunu 11. dakikada Konyaspor kullandı. Gökan’ın kullandığı atışta Mehiya’nın kafa vuruşu etkisiz kaldı. Maçın 19. dakikasında Konyaspor bir serbest vuruş kazandı. Gökhan’ın ortasında top kaleci Berat’ta kaldı. Maçın 28. dakikasında Göztepe’nin kazandığı serbest vuruşta Abdullah topu arka direğe gönderdi Evren’in kafa vuruşu az farkla avuta gitti. İlk yarının geri kalan bölümlerinde taraflar yaptıkları ataklardan sonuç alamadı ve ilk yarı 1-0 Göztepe’nin üstünlüğü ile sona erdi.

(İKİNCİ YARI)

Karşılaşmanın ikinci yarısına yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor başladı. Konyaspor’da teknik adam Osman Özdemir, 2. yarıya Ertuğrul-Can Parlayan değişikliği ile başladı. Yeşil-beyazlılar ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyarken, Göztepe ise sert futbolu ile dikkat çekti. Futbol oynamaktan çok oynatmamayı ve 1-0 öne olmanın avantajını iyi kullanmak isteyen ev sahibi ekip, orta hakem Hüseyin Göçek’in çaldığı düdüklerle ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde oyunu soğutma taktiğinde başarılı oldu. İkinci yarının ilk gol pozisyonuna ev sahibi ekip girdi. 57. dakikada kazandığı köşe vuruşunda topu ceza alanı içine Evren gönderdi. Ceza alanı içerisinde oluşan karambol sonucunda hakem Hüseyin Göçek, Konyaspor lehine bir serbest vuruş kararı verdi. 60. dakikada Ömer’in yaklaşık 35 metreden attığı sert şutta kaleci Ercüment gole izin vermedi. 61. dakikada Konyaspor Can Parlayan ile bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Gökhan Emreciksin topu doğrudan avuta gönderdi. Karşılaşmanın 63. dakikasında konyaspor7un mutlak bir penaltısı karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek tarafından verilmedi, Bu dakikada ceza alanı ön çizgisinde oluşan karambolun ardından Mehiya oldukça sert bir vuruş çıkardı. Kaleye giden topu Ömer dirseği ile çıkardı. Bu pozisyonda Göçek devam karırı verdi. Konyaspor bu dakikalarda etkili oldu. Bu pozisyonun hemen ardından tolga sağ çaprazdan sert bir vuruş daha yaptı ancak defans topu kornere attı. 67. dakikada orta alandan topu alan Serbay, sol kanattan çizgiye indi ve ceza alanına yaptığı ortada kaleci topa sahip oldu. Konyaspor’un maçın geri kalan bölümlerdeki çabası skoru değiştirmeye yetmedi. Karşılaşma 1-0 temsilcimizin yenilgisi ile sona erdi.

SPOR SERVİSİ
***

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Hüseyin Göçek xx, Sedat Etik xx, Ceyhun Sesigüzel xx

GÖZTEPE: Vedat xx, Abdullah xx, Önder xx, Evren xx, Ömer xx, Emre xx (Dk. 61 Ramazan x), Korhan xx (Dk. 85 Theo Weeks x), Hakan xx, Halil xx (Dk. 69 İbrahim x), İlhan xx, Grobler xx

KONYASPOR: Ercüment xx, Tolga xx, Selim xx, Erdinç xx, Muhammet xx, Ertuğrul x (Dk. 46 Can x), Gökhan x, Alvaro xx, Recep x (Dk. 73 Ali x), Serkan x, Serbay x (Dk. 82 Aykut x)

GOL: Dk. 6 Grobler (Göztepe)

SARI KARTLAR: Dk. 31 Halil, Dk. 43 Abdullah, Dk. 83 Hakan, Dk. 84 Korhan, Dk. 90+2 İlhan, Dk. 90+4 Grobler (Göztepe), Dk. 39 Serkan, Dk. 77 Muhammet, Dk. 81 Erdinç (Konyaspor)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri