Tepebaşı Belediyesi, Önlem Aldı, Vatandaş Kurbanını Rahat Kesti

Tepebaşı Belediyesi, aldığı önlemler ve Uluönder’de oluşturduğu kurban kesim alanıyla ilçe halkının kurban kesimini sorunsuz yaşamasını sağladı. Kesilen kurbanlar, belediye ekiplerince parçalanıp poşetlendi, ardından vatandaşın evine...

Tepebaşı Belediyesi, aldığı önlemler ve Uluönder’de oluşturduğu kurban kesim alanıyla ilçe halkının kurban kesimini sorunsuz yaşamasını sağladı. Kesilen kurbanlar, belediye ekiplerince parçalanıp poşetlendi, ardından vatandaşın evine kadar götürüldü.

Belediye, kurban kesecek vatandaşlar için Uluönder kapalı pazaryeri kurban kesim alanına sabahın erken saatlerinden itibaren ücretsiz kurban nakil araçları tahsis etti. Belediye ekipleri tarafından hazırlanan kurban kesim alanı, bayramın ilk günü, vatandaşların ücretsiz, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için hizmet verdi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü, alanda yapılacak kurban kesimleri için veteriner görevlendirdi. Böylelikle kesimlerin kontrollü olarak yapılması sağlandı. Uluönder kapalı pazaryeri’ne gelen vatandaşlar, kurbanları kesilirken Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan alanda sıcak çorba ve çay içme imkanı buldu. Kesilen kurbanları, daha sonra görevli personel tarafından parçalar halinde özenle paketlenerek vatandaşların evlerine ücretsiz servis yapıldı.

Öte yandan, belirlenen yerlerin dışında kurban satış ve kesimin engellenmesi için görevlendirilen zabıta ekipleri, kurallara aykırı satış ve kesim yapılmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri ve Temizlik işleri Müdürlükleri tarafından oluşturulan acil müdahale ekipleri de, bayram boyunca kent halkına hizmet sunacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri